Store nettproblemer i hele landet
Teknofil

Store nettproblemer i hele landet

Både nettsider, minibanker og nettbanker hadde trøbbel.

  • Kommentarer (0)

Telenor melder at de har problemer med å få trafikken fram internettrafikken på riktig måte mandag ettermiddag.

- Det er problemer med datatrafikken til visse nettsider. Vi jobber med saken, men har foreløpig ingen rettetid, melder telegiganten på sine Twitter-sider.

Vi vet at det spesielt skal være Facebook som har problemer, og at problemene kan ramme flere enn Telenors kunder.

- Vi opplever redusert kapasitet på grunn av en feil på linjen mot utlandet. Vi fikk melding fra en del kunder om problemet. Det var treghet, men ikke helt stopp, sier Telenors informasjossjef Anders Krokan til Nettavisen.

- Det viste seg at det gjaldt en fiberfeil i Sverige, nærmere bestemt i Ørebro, som førte til den reduserte kapasiteten. Det vi har gjort nå er å route trafikken rundt problemene, gjennom andre linjer, i påvente at fiberfeilen blir rettet, sier Krokan.

Han melder at trafikken i 15-tiden mot utlandet er økende og i ferd med å stabilisere seg.

Nærmere klokken 16 skrev Telenor dette på sine Twitter-sider:

- Trafikk mot utenlandske sider skal nå gå som normalt. All trafikk går som den skal. Vi beklager ulempene som dette medførte.

Bankproblemer samtidig

Også bankene skal ha store problemer mandag. Dette gjelder både nettbank og minibank.

- Systemene våre er svært ustabile i dag dessverre. Våre leverandører og teknikere jobber på spreng for å finne ut hvor problemet ligger. I mellomtiden må brukerne smøre seg med tålmodighet, sier Stian Arnesen, informasjonssjef i Fokus Bank til Nettavisen.

Det samme skal gjelde DNB og Nordea som melder at de har problemer, men ikke vet hva det skyldes. Det skal heller ikke gjelde alle kunder, noe som kan tyde på at det er sammenheng med problemene til Telenor.

- Det har vært litt ustabilitet for en del brukere av nettbanken vår, så vi har måttet ta en omstart på en server. Vi antar at det ikke tar lang tid før ting er i orden igjen, sier informasjonsdirektør i DNB til Nettavisen.

Ifølge Digi skal mye av problemene vært sporet tilbake til driftsleverandøren Evry, som har fått rettet opp i sine problemer.

Sammen med skattepengene

- Vi vet ikke årsaken, men det er jo veldig spesielt i dag, siden mange er inne og sjekker om skattepengene har kommet på konto, sier han.

Les også: 60.000 kroner inn på konto

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen