Storavtale for Opera

Per i dag støtter Motorolas mobiltelefoner operativsystemene Linux, Symbian, Windows Mobile, Brew og Motorolas eget PK2. Avtalen Opera nå har gjort med den amerikanske mobilprodusenten innebærer at du snart vil finne Operas nettleser på alle Motorolas mobiltelefoner.

Det er ingen tvil om at dette er en stor og viktig avtale for Opera. Både Motorola og Opera er i stadig vekst verden over, og vil nå kunne nyte godt av sine respektive kundemasser.

Allerede i 2004 hadde over én million brukere lastet ned Operas nettleser til sin mobiltelefon.

Opera er imidlertid ikke helt grønne hos Motorola. Det norske programvareselskapet har tidligere levert nettlesere til noen av Motorolas mobiltelefoner. Disse var imidlertid nokså dyre, i tillegg til at produksjonstallene var lave.

Markedsdirektør i Opera Software, Rolf Assev er meget fornøyd med den nye avtalen, og sier til Dagens Næringsliv at dette er Operas viktigste avtale noen sinne:

- Nå er vi tilgjengelige på alle mobilene hos en aktør som selger 100 millioner mobiler årlig, samt at vi har avtaler blant annet med Nokia i tillegg. Det blir penger av slikt.

Opp til operatørene
Det er imidlertid ikke sikkert at verden vil få se Opera på samtlige av Motorolas mobiltelefoner. De forskjellige mobiloperatørene har også en finger med i spillet, og kan velge utifra sine egne preferanser.

Opera vil få betalt per solgte mobiltelefon, selv om stykkprisen blir noe lavere på grunn av avtalens volum. Assev er likevel fornøyd med avtalen, og mener at de har kommet godt ut av samarbeidet. Opera har allerede fått en inntekstgaranti for i år av Motorola.

Han vil imidlertid ikke røpe når vi vil få se Opera på Motorolas eget operativsystem, PK2:

- Men vi har jobbet med dette i trekvart år, så vi er kommet ganske langt.

(Kilde: Dagens Næringsliv)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen