Eivind Helgaker i Ice skal levere mobilt bredbånd til alle TDCs bedriftskunder.
Eivind Helgaker i Ice skal levere mobilt bredbånd til alle TDCs bedriftskunder. (Bilde: Ice.net)

Skal gi bredbånd overalt

Ice med storavtale med TDC i Norge.

Ice, som leverer mobilt bredbånd i det gamle NMT-nettet, har nå inngått avtale med den danske telekjempen TDC om å levere mobilt bredbånd til TDCs norske bedriftskunder.

TDC satser stort i det norske bedriftsmarkedet, og Ice skal derfor levere bredbånd i de deler av landet der fastlinjenettet ikke er tilfredsstillende.

Det tidligere NMT-nettet på 450 MHz dekker 75 prosent av Norges landareal. Det er en geografisk dekningsgrad 3G- og 4G-operatørene ikke er i nærheten av.

TDC ser for seg at de typiske brukerne av avtalen blir bedrifter med lokale avdelingskontorer uten tilfredsstillende fastnett, og kunder som har behov for robust og stabil M2M-kommunikasjon i grisgrendte strøk.

Får tilgang til stor kundebase

Ice operer med en kapasitet på opp til 9,3 Mbit/s nedlastingshastighet og 3,1 Mbit/s opplastingshastighet for sine produkter. Siden mobilnettet er en delt ressurs, vil kapasiteten variere etter belastningen på nettet.

– Vi bidrar til å sikre TDCs kunder et mer robust bredbåndstilbud med markedets beste geografiske dekning. Samtidig har TDC et apparat som kan tilby komplette data- og teleløsninger for store offentlige og private virksomheter. Samarbeidet med TDC gir oss derfor tilgang til en kundebase vi ellers ikke ville fått, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.net, i en pressemelding.

TDC tilbyr løsninger innen data-, tele og internettkommunikasjon til bedriftsmarkedet. TDC opererer over hele Norden og omsatte for 26,1 milliarder danske kroner i 2012.

Les mer: Denne kan gi bredbånd til alle og fasttelefon-kutt gir bedre mobildekning

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen