Storaksjon mot piratkopiering

Storaksjonen startet i Nederland og USA i går, hvor minst tre nederlendere og en amerikaner ble pågrepet mistenkt for å ha spredt piratkopiert materiale. Senere på dagen skal det ha blitt gjennomført raid i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Russland, Australia, Israel, Sør-Korea, Frankrike, Polen, Kanada og Ungarn. I disse landene skal det i følge CNN kun ha blitt tatt beslag i piratkopiert materiale, ingen skal ha blitt arrestert.

Amerikaneren som er arrestert skal være 24 år gamle Chirayu Patel. Han er mistenkt for å være en av bakmennene i en gruppe som kaller seg Boozers, en gruppe som har lagt ut store mengder med filmer i DVD-kvalitet på nettet. I tillegg til Boozer-gruppen skal også gruppene Centropy og TDA ha blitt raidet.

I følge Nederlands finansminister skal de tre arresterte nederlenderne være mistenkt for å ha vært med i grupper som deler store mengder filmer, spill og programvare. Enkelte av filmene skal ikke ha hatt premiere på kino enda.

FBI skal ha infiltrert gruppene ved å gjøre store mengder med lagringsplass tilgjengelig for brukere og tilbydere av piratkopiert materiale. De skal ha mottatt over 27 terabyte før de slo til. I Norge er ikke denne typen provokasjon godkjent metode for politiet, så det er lite trolig at norske brukere av disse gruppene kan bli dømt i denne saken.

Kilder: MercuryNews, CNN

Kommentarer (19)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen