Stor zoom og liten forsinkelse

 

Se større bilder i produktguiden

Rollei har laget et ganske lekkert kamera i metall med bra spesifikasjoner i forhold til prisen, men det er særlig to egenskaper som stikker seg fram. Det ene er hvor raskt det reagerer. De hevder at kameraet kun trenger 0,8 sekunder fra du skrur det på til det er klart til å ta bilde, og utløserforsinkelsen skal være imponerende 0,1 sekund.

Den andre viktige egenskapen er at de har klart å putte en 4,8x zoom (tilsvarende 28-125mm) i et kamera som ikke er mer enn 25mm tykt. Dette gir kameraet størst zoom i sin klasse, og vi er glade for å se at de har gitt kameraet god vidvinkel. Det gjør at du har mye større fleksibilitet når du skal ta bilder. Lysstyrken på objektivet er ikke helt i toppen (f/3,3-4,8), men det krever mye mer å lage et lyssterkt objektiv med 4,8x zoom enn for eksempel et med 3x zoom.

Se større bilder i produktguiden

Utover dette er kameraet ganske standard i sine spesifikasjoner. Det eneste som ellers skiller seg ut er at det har mulighet for manuell fokus, og at det støtter ISO-verdier fra 64-800 som er mer enn vanlig. Det gjenstår å se hvor brukbart ISO 800 er. Det blir ofte for mye støy til at det er brukbart. Men Rollei har overrasket før, og kan gjøre det igjen.

Kameraet kommer på markedet i mars, og har en veiledende pris på €299. Vi kjenner dessverre ikke til norske forhandlere av Rollei, men dette kameraet er mistenkelig likt Ricoh Capilo R1v, som importeres av Aronsen as.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen