Stor uenighet om utenlandspriser

Selv om mye tyder på at EU i mai eller juni bestemmer seg for å innføre absolutte pristak på innkommende og utgående utenlandssamtaler på mobiler i Europa, er kampen ikke på noe vis over. I forkant av prisavgjørelsen setter europeiske mobiloperatører nye lobbyrekorder i Brussel.

I en melding fra pressebyrået AP (Associated Press) heter det at lobbyvirksomheten knyttet til den forestående avstemmingen i Europaparlamentet er blant de mest intense man har opplevd de senere årene.

Budskapet mobiloperatørene fremfører er at prisregulering vil få uante konsekvenser. Det antydes at aksjekursene vil falle, at prisen på innenlandstrafikk vil måtte økes for å kompensere inntektstapet, og at strukturelle endringer i kjølvannet av en ny EU-lov vil kunne føre til tap av arbeidsplasser – for å nevne noe.

Forslaget fra Europakommisjonen er å sette maksimumsprisene for EU-borgere på utenlandsbesøk innenfor unionens grenser til 50 cent per minutt for utgående og 25 cent per minutt for innkommende samtaler (henholdsvis fire og to kroner per minutt).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen