Stor test av mobilabonnementer

(Publisert 18.2.2010)

I fjor høst spurte vi de norske operatørene om hvilket av deres respektive mobilabonnement som var mest populært blant kundene. Telenor svarte FriHet, NetCom svarte FlexiTalk, og Tele2 svarte Champion (og Sheriff). Norges tre største operatører viser altså til ”standardabonnement”, altså tradisjonelle abonnement som ikke inkluderer en mengde ringeminutter eller SMS, men som i stedet gir kundene en fast startpris, minuttpris, SMS-, MMS- og datapris å forholde seg til. Felles for de tre abonnementene er at du mot en månedsavgift kan kjøpe en ny mobiltelefon med subsidier og bindingstid. Og det har nok stor betydning. Men selvsagt kan noe av forklaringen også ligge i at FriHet uten tvil er blant de rimeligste Telenor-abonnementene, at NetCom har satset 100 prosent på FlexiTalk + tilleggstjenester og at Tele2 Champion både har et sterkt merkenavn og at kundene foretrekker en enkel og oversiktlig prisstruktur – samt bundling med nye telefoner.
Uansett årsak er denne typen abonnement umåtelig populært blant norske mobilbrukere, og da er det interessant og se både på pris og eventuelle fordeler eller ulemper for å se hvilke som utmerker seg.

Dårlig tid? Hopp rett til oppsummeringen.
Neppe billigste alternativ
I løpet av to år har det skjedd en betydelig omveltning på abonnementsmarkedet; Ved introduksjonen av Fastpris-konseptet, ledet an av Talkmore og MTU (konkurs), fikk kundene som snakket ofte og lenge en svært etterlengtet mulighet til å ringe ”tilnærmet ubegrenset” (inntil 3 000 minutter per måned) til en fast pris. Videreføringen fra Fastpris ble å senke antall ringeminutter og heller inkluderer en mengde SMS - og i noen tilfeller MMS og/eller datatrafikk-, og dette ble en attraktiv løsning for mange mobilbrukere. Tele2 og One Call lekte med tanken om helt gratis mobiltelefoni inntil en satt grense, men sistnevnte fant ut at det ikke lønte seg og innførte oppstartspris på de inkluderte ringeminuttene. Men Tele2 Sheriff bestod, og fikk etter hvert konkurranse av Ludo Terningkast 6 om å være billigst for dem med lavt forbruk.
For det er nettopp disse tre nyere abonnementskonseptene – i en eller annen form – som ofte havner helt til topps både på Ringepriser og Teleprisers resultatlister, også ved å legge inn andre ringemønstre enn de som er predeterminert i de ulike kategoriene. Standardabonnement havner som regel enten midt på lista eller et godt stykke ned. Men det behøver likevel ikke å bety all verdens – av flere årsaker.
Hvorfor velge et standardabonnement?
Som vi var inne på innledningsvis velger norske mobilbrukere denne typen abonnement fordi mange vil ha et enkelt abonnement å forholde seg til, og fordi mange stadig ønsker å kjøpe en subsidiert mobiltelefon – noe som lar seg gjøre med et standardabonnement mot å betale månedsavgift på X antall kroner per måned i løpet av bindingstiden. Men de virkelige fordelene ved å velge et standardabonnement kommer som oftest bedre til syne når vi ser på operatørens tilbud av tilleggstjenester.
På de neste sidene vurderer vi fordeler og ulemper ved Telenor FriHet, NetCom FlexiTalk, Tele2 Champion og Star, Chess Easy, djuice SIMply, One Call Aktiv, Talkmore Link, Ludo Gul og Vinner, Ventelo Rocky og Call Norwegian Mobil Lavpris. Felles for de utvalgte abonnementene er at de kan plasseres i kategorien ”standardabonnement”, samtidig som at de i utgangspunktet ikke har noen månedspris.

På neste side finner du Telenor FriHet, NetCom FlexiTalk og Tele2-abonnementene Champion og Star.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen