Stor test av fotobøker

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Julen nærmer seg med stormskritt og julegaveideene sitter langt inne for mange. Hvis du samtidig har hardisken full av bilder som du aldri har fått satt i album så kan redningen være en fotobok.

En fotobok er en bok med egne bilder. Det har blitt enkelt og populært og lage en fotobok på nettet. Her kan man sitte i fred å ro hjemme og designe boken med egne bilder og tekst. Deretter laster du bare det hele opp til en nettside for så å få en fiks ferdig fotobok hjem i posten. Dette er da også den mest logiske måten å få noe ut av egne bilder på. Man slipper å gå veien om papirbilder, og ikke minst klipping og liming og skriving for hånd. Fotobøker er trykksaker hvor et rastertrykk brukes, og vil aldri komme opp mot utskrifter med gode fotoskrivere på fotopapir. En del nettbutikker tilbyr også hefter med utskrift på fotopapir, og disse vil vi komme tilbake til i en senere test.

Det kan være raskt gjort å sette sammen en fotobok, men for best mulig resultat så anbefaler vi at man tar seg litt tid. De fleste programmene tilbyr mange ulike bakgrunner, og rammer som kan gi deg en flott og persjonlig bok. Bildene er selvsagt hovedpoenget her, men tekst en viktig for å få en god fotobok. Det øker kvaliteten på boken og er essensielt når den gis bort i gave. Av teksten kan den glade mottaker se hvilken sammenheng bildene er tatt i, hvem som er der, og hvor og når.

Få bildene rett i album uten å klippe og lime.
Få bildene rett i album uten å klippe og lime.

Det er mange der ute som tilbyr fotobøker, og det kan være vanskelig å velge. Akam har påtatt seg oppgaven å teste dette for deg. Vi har testet fotobøker fra seks ulike forhandlere, fem norske og en amerikansk. Så langt det har vært mulig har vi laget like bøker fra de ulike nettbutikkene. Fotobøkene vi valgte er i omtrent A4 format med harde permer og på cirka 30 sider. Vi har valgt et enkelt å rent design med sort ensfarget bakgrunn og sparsomt med dekorasjon og tekst, for at bildene skal komme mer til sin rett.

Vi har testet Eurofoto, Elite Foto, Japan Photo, Elkjøp, Foto Knutsen og My Publisher, og har sett på utvalg, pris, leveringstid, designmuligheter og kvalitet.

Alle har omtrent den samme rasterstørrelsen, og ingen har ødelagt bildene våre med alt for gale farger, for uskarpt trykk, for mye oppskarping av bildene eller annet. Men det er naturligvis forskjeller, som vi skal se.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen