TEST: Stor test av digitale bilderammer
Test

Stor test av digitale bilderammer

Takk til nettbutikken for lånet av alle bilderammene i testen.

Digitale bilderammer kan være en genial julegave. Med en slik bilderamme kan bildene rullere i stua i stedet for å gjemmes bort på en harddisk. Det er også enkelt å overføre nye bilder til en slik bilderamme, siden de leser minnekortene dine rett fra kameraet. 

Hvis du skal gi en slik i julegave, kan du gjøre gaven enda mer personlig ved å legge bilder inn på bilderamma på forhånd, eller legge ved et minnekort med bilder som mottakeren kan sette pris på. Da snakker vi om en julegave som virkelig kan bringe mye glede.

Fem av de seks bilderammene i testen har en medfølgende støtte, slik at de enkelt kan plasseres på veggseksjonen, vinduskarmen eller nattbordet. Fire av de seks kan monteres på veggen, og alt du trenger for å gjøre dette er en skrue eller to.

Testvinner: Kodak M1020

De fleste setter pris på at en bilderamme har en diskret design. Mange vil nok helst ikke at veggseksjonen skal inneholde en bilderamme som ser mest ut som en liten TV. Kodak M1020 er en slik bilderamme, som ser moderne ut men likevel ikke altfor futurisk for veggseksjonen. 

Skjermen er på 10 tommer, og dermed trenger du ikke gå altfor nært for å se bildene i detalj. I tillegg kan den vise videoer og spille musikk. 

M1020 har innganger for de fleste minnekort du kan tenke deg i to forskjellige minnekortspor, slik at du kan bruke det ene sporet til å utvide minnekapasiteten mens du kan bruke det andre til å legge inn nye bilder etterhvert som du knipser. Den har også en egen USB-inngang, slik at du kan bruke minnepenn for å hente inn nye bilder. 

Bilderamma har også innebygget lagringsplass på 128 MB, noe som holder til 682 bilder ettersom den selv krymper bildene når du laster de over.

M1020 kan vise bildene med forskjellige overganger, og en zoom-funksjon gjør at bildene ser ekstra levende ut. Dette er en funksjon vi satte stor pris på i Kodaks bilderammer.

Menyene er enkle å forstå seg på, slik at mottakeren ikke trenger å være noe teknologisk geni for å ta bilderamma i bruk. Du kan også stille den til å slå seg på og av ved bestemte tidspunkter.  

En pris på 1700 kroner er kanskje litt i overkant for mange. Hvis du klarer deg med en mindre skjerm, bør du heller gå for lillebroren P720 som bare koster 900 kroner. 

Les testen av M1020 »

Mye for pengene: Kodak P720

P720 koster bare rundt 900 kroner i nettbutikkene i dag, og dersom budsjettet ikke er noe høyere, er dette en helt utmerket julegave med en syv tommers skjerm. 

Skjermstørrelsen begrenser plasseringsmulighetene litt, med tanke på at det er vanskelig å se ansiktene i bildene så snart du befinner deg noen meter unna bilderamma. Klarer du å utvide budsjettet til 1700 kroner, er det derfor vel verdt å gå for testvinneren istedenfor. 

P720 bilderamma kan ikke spille av video eller musikk, men ettersom dette uansett er uviktige funksjoner for de fleste er det ingen vesentlig mangel. 

P720 har inngang for alle de vanligste minnekorttypene, og har et ekstra spor for SD-kort der du har plass til å lagre bilder. Bilderamma har nemlig ingen innebygget minne. Det kan derfor være en ekstra god idé å gi et minnekort med i gaven som inneholder egne bilder. 

Les testen av P720 »

De andre rammene i testen er:

Philips Photoframe 8"

Denne bilderammen er et enkelt alternativ med en rimelig liten men sylskarp skjerm. Den har også de aller fleste funksjoner, men er dessverre litt vanskelig å bruke og har en høy pris. 

Les testen av Photoframe 8" »


Philips Photoframe 10"

Dette er en svært god bilderamme som kommer i elegante farger, og et innebygget batteri slik at bildene også kan nytes i godstolen. En litt stiv pris er en av få ting som gjør at den ikke havner når helt opp.

Les testen av Photoframe 10" »

Sapphire T10

T10 har noen morsomme funksjoner, men den trekker til seg fingermerker, er svært vanskelig å bruke og er treg i menyene. Dette er rett og slett ikke julegaven du skal gi foreldrene dine. 

Les testen av T10 »

Jobo PDJ152

Dette er en utmerket bilderamme som er svært enkel i bruk. Men med en enorm størrelse som dekker store deler av veggen og en 15 tommers gigantskjerm er den kun for spesielt interesserte.

Les testen av PDJ152 »

Les den fulle testen på de neste sidene »

Philips 10FF2CWO

Kodak Easyshare P720

Philips 8FF3FP

Kodak Easyshare M1020

Philips 10FF2CWO

Kodak Easyshare P720

Philips 8FF3FP

Kodak Easyshare M1020

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen