Test

Stor samletest av 3D-TV-er

Testmetodikk

• Alle TV-er blir levert med et ferdigprogrammert forhold mellom farger, lysstyrke, kontrast og flere andre aspekter. Så godt som alle forbrukere har forskjellig belysning i rommet og mange andre faktorer som påvirker bildet.

• For å kompensere for dette er det alltid lurt å kalibrere enheten. Dette kan gjøres via programvare, men det beste alternativet er å kjøpe et kalibreringsverktøy.

• Du får dedikerte verktøy slik at du slipper å bruke en datamaskin til kalibreringen. Det hele kan gjøres via en bildetilkobling.

• Før testing kalibrerer vi TV-en slik at fargene og bildet vi vurderer, er det mest mulig riktige bildet enheten kan oppnå. Dette gjelder riktig nok bare 2D-biten i dagens tilfelle.

• Med begge testobjektene har vi sett deler av den nyeste "Transformers 2 - Revenge of the Fallen", "Det regner kjøttboller 3D", "Istid 3D" samt BBC-serien "Planet Earth".

• Filmene er sett via en Sony BDP-S470 Blu-ray-spiller, oppgradert med nyeste firmware på dagen for testingen.

• Filmene dekker et bredt spekter av farger, nyanser og belysning.

• "Transformers 2" lar oss se mange mørke scener med spennende belysning, og lyse scener med høy hastighet og ikke minst et sterkt fargespekter.

• De to 3D-animasjonsfilmene er to av meget få 3D-filmer på markedet, og lar oss utforske mulighetene teknologien byr på. Disse byr alle på et sterkt og klart fargespekter, som er godt og tydelig for sammenligning

• BBC-serien er et rent mesterverk bildemessig(720p), noe som lett lar oss skille enheter fra hverandre.

• I tillegg har vi også lagt ren farge over hele bildet for å se hvordan fargene fungerer individuelt.

Selv om mange allerede har tråkket et par ganger i salaten og uttalt at "dette blir året for 3D", gjerne flere år tilbake, er det først i år at 3D virkelig har gjort sitt inntok i stuene. Nå er ikke dette lenger en spådom, nå er 3D-TV-ene faktisk her.

Vi har testet fire aktuelle 3D-TV-er.

Dette er et marked i startfasen, så det var ikke lett for oss å sette opp en konkret sammenligningstest så tidlig, basert på enten pris, størrelse eller teknologi. Vi har derfor tatt litt fra alle kanter, hvor målet er å danne et grunnlag for fremtidig testing, samtidig som vi ser på nøyaktig hva du bør lete etter på markedet.

Er det 40" eller 50" som egner seg spesielt godt for 3D? Gjør plasmaskjermene det bedre enn LED-LCD-enhetene? Hva med TV-ens oppdateringsfrekvens?

Vi har på ingen måte glemt prisen. 3D er dyr moro, men nøyaktig hvor mye koster dette meg, og hva trenger jeg? Fungerer kompisen min sine Samsung-3D-briller på min Sony 3D-TV? Og, ikke minst, er dagens 3D-teknologi virkelig god nok til at det er verd å bruke flere titalls tusen på det?

Vi, og sikkert også dere, har utrolig mange spørsmål rundt det som vil prege TV-markedet det kommende året. Det er akkurat derfor vi i dag kjører det som er en temmelig stor samletest i skandinavisk målestokk.

Følg med meg videre på de kommende åtte sidene, så tar vi et dykk ned i en spennende verden!

Takk til LG, Panasonic, Samsung og Sony som har sendt oss produkter til testing.

LG 47LX950N

Panasonic TX-P50VT20

Sony Bravia KDL-40HX800

LG 47LX950N   Les mer »

Panasonic TX-P50VT20   Les mer »

Sony Bravia KDL-40HX800   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen