Stor nysatsning fra Microsoft

Microsoft satser for dagen hardt på nye nettjenester som skal gjøre din digitale hverdag lettere. Deres siste utvikling kan medføre en radikal forandring for deg.

Synkroniserer alt gjennom nett
Microsoft er ifølge Cnet News nemlig i gang med å teste ut sin nyvinning Live Mesh. Via denne nettjenesten skal du kunne synkronisere alle dine dingser og maskiner samme hvor du er i verden. Med en slags base lokalisert på nett skal du enkelt kunne få kontakt med din hjemmemaskin og for eksempel synkronisere din mobil med denne.

På denne måten ønsker Microsoft at kjernen i din digitale hverdag skal ligge på nett i stede for din private maskin.

Foreløpig kun PC-er
Foreløpig er det kun 10.000 personer som får teste ut den nye applikasjonen og ifølge Cnet News er det kun PC'er som kan synkroniseres. Men både mobiler, MP3-spillere, digitale kameraer og GPS'er vil komme etter om planene til Microsoft slår til. Microsoft vil gi gode muligheter for eksterne utviklere å skape egne applikasjoner for tjenesten.

Microsoft er ikke de første som har utviklet tjenester for at du skal kunne kontakte din hjemmemaskin fra jobb, men med dette steget går de inn i et marked som utvilsomt vil bli stort.

Microsoft vurderer ifølge Cnet å lansere tjenesten som et abonnement hvor folk betaler en viss sum hver måned, men i første omgang ønsker de å gi alle brukere gratis tilgang med mulighet for 5GB opplastning.

Tjeneste med enormt potensial
Webware har så vidt testet den nye tjenesten og de gir den god kritikk på tross av noen barnesykdommer.

- Live Mesh har et enormt potensial. Fiks ytelsen, brukergrensesnittet og legg til Mac-maskiner og mobile enheter for synkronisering, så kan dette virkelig bli nyttig for folk som ønsker å organisere sine data, skriver de på sine nettsider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen