Stor nettleverandør brekker DNS

Alternativ tekst mangler
Slik ser EarthLinks videresendingsside ut.

I 2003 testet VeriSign, som kontrollerer toppnivådomenene .com og .net, å innføre en side som dukker opp når du skriver inn feil adresse i nettleseren din. Dersom du skrev inn "www.gooooooogle.com" i nettleseren din, ville det dukke opp en søkeside laget av selskapet som foreslo alternative domenenavn. Dette skjedde uansett hvilket ikke-registrert .com og .net-domene du brukte. Dette gjorde VeriSign for å tjene penger på reklame på denne videresendingssiden. Ideen ble etter bare 3 uker tatt ut av bruk, på grunn av massive protester fra teknisk kyndige.

Nå har den amerikanske nettleverandøren EarthLink gjort tilsvarende endringer for sine interne DNS-servere, slik at denne gangen påvirker det bare kunder av EarthLink og ikke store deler av internett. EarthLink skriver i sin blogg at de mener at for de aller fleste kunder vil dette være en fordel. Men de teknisk kyndige reagerer igjen.

EarthLink har gjort slik at alle domeneoppslag gjennom DNS vil finne et domenenavn. Det betyr at nettverksverktøy som traceroute og ping ikke lenger vil fungere. Det betyr også at flere typer spamfilter vil feile, siden de ofte sjekker om e-posten ser ut til å komme fra at ikke-eksisterende domene.

Foreløpig har EarthLink ikke gitt noen tegn på at de kommer til å avslutte praksisen, men har sagt at dette er et prøveprosjekt. I kommentarene til annonseringen på selskapets blogg Earthling, finner man svar fra mange av selskapets kunder.

Du finner bakgrunnsinformasjon om når VeriSign testet et lignende system for .com og .net på ICANNs nettsider.

(Kilde: Earthling)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen