Stor nedgang for Intel

Talsmenn for Intel sa tidligere i år at de forventet inntekter mellom 8,6- og 9,2 milliarder amerikanske dollar. Denne uken skrudde man imidlertid ned forventingene og sa at tallene trolig ville ligge mellom 8,3- og 8,6 milliarder.

Selv om selskapet allikevel tjener grovt med penger, fikk denne nyheten faktisk ganske store konsekvenser. I løpet av ganske kort tid sank aksjene med nærmere 7 prosent.

Grunnen til at man har endret forventningene for 3. kvartal skal være dramatisk nedgang i salg av både prosessorer og flash-minne. Fenomenet er trolig sammensatt av flere årsaker, men tankene går selvsagt også til hard konkurranse fra AMD (Opteron vs. Xeon/Itanium, Athlon 64 vs. Pentium 4, Athlon 64 FX vs. Pentium 4 Extreme Edition, AMD flash-minne vs. Intel flash-minne).

Denne uken ble det også klart at Itanium "Madison 9M" ser ut til å bli utsatt et ekstra kvartal til slutten av året. Det ble ikke gitt noen spesiell grunn for dette.

I tiden fremover kommer Intel trolig til å kosentrere seg stort om innføringen av dobbelkjerne-prosessorer. Dette kommer til å skje både på desktop- og server-prosessorer. Forventet lansering legges til midten av 2005. Om få dager kommer selskapet trolig til å røpe mer informasjon om dette på Intel Developer Forum.

(Kilder: Intel, Internetnews, The Register)

Kommentarer (115)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen