Stor lansering av enkle telefoner

Amobil/Stockholm: I forbindelse med at Nokias Connection-konferanse ble lagt til Singapore, kjørte Nokias nordiske avdeling en egen pressekonferanse i Stockholm for europeiske journalister. Hovedtemaet var Nokias nye strategi innen 3G, mobil-TV, HSDPA og media generelt.

Pressekonferansen, som tok for seg Nokias nye strategi for 2006, bekreftet mye som allerede var kjent. Nokia valgte også å vise frem tre nye telefoner for mannen i gaten, Nokia 6151, Nokia 6080 og Nokia 1110i - oppfølgere til allerede lanserte lavpristelefoner.

I tillegg til telefonlanseringene kunne Nokia presentere en rekke andre nyheter for et samlet skandinavisk pressekorps. Blant annet kunne Nokia fortelle om en ny mobilstandard som etterfølger 3G, foreløpig kalt LTE. Med unntak av ord som "standardiserer standarden" og "nylig begynt arbeidet" ville ikke Nokia si mer om LTE.

Selskapet var langt mer snakkesalig om mobil-TV. På pressekonferansen kunne selskapet melde at TeliaSonera vil starte prøvesendinger for mobil-TV med DVB-H og Nokia N92, som støtter TV-standarden. Prøvesendingene vil gå utover sommeren og frem til desember, som kan tyde på at svenskene etter det vil kunne se TV-sendinger rett på mobiltelefonen. Du kan lese mer om nyhetene på mobil-TV i 'Svenskene får DVB-H'.

Nokia 6151 - Nokias billigste 3G-telefon til nå
Nylig gikk GSM Association ut og ba mobilprodusentene om å lage flere billige 3G-telefoner. Nokia stiller nå opp med 6151, som vil få en pris på rett under 2000 kroner. Det til tross, 6151 vil ha et 1,3 megapikslers kamera, plass til microSD-kort og siste versjon av Series 40.

Du kan lese mer om 6151 i 'Nokia med 3G-telefon til minipris'.

Nokia 6080 - Klassisk allrounder
Nokia 6080 blir oppfølgeren til 6070, som har pris, og ikke spesifikasjoner i høysetet. Med et vanlig VGA-kamera, ingen mp3-spiller og ikke plass til minnekort er 6080 tiltenkt dem med behov for en billig telefon med enkle basisfunksjoner.

Du kan lese mer om 6080 i 'Gull, glans og lavpris'.

Nokia 1110i - Billigere blir det ikke
Er du helt raka fant er Nokia 1110i telefonen for deg. Blottet for alt av teknologi utviklet senere enn år 2000 er 1110i den desidert billigste telefonen fra Nokia på lenge, og burde passe for førstegangsbrukere og andre som ikke trenger å ha et romskip av en telefon i lommen.

Du kan lese mer om 1110i i 'Gull, glans og lavpris'.

Amobil følger pressekonferansen og kommer tilbake med mer.

(Kilder: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen