(Bilde: Kurt Lekanger, Mobilen.no)

Stor suksess for iOS 7

Over halvparten av iOS-brukerne benytter seg allerede av det ferske operativsystemet.

Den ferskeste utgaven av Apples mobile operativsystem, iOS 7, kom ut den 18. september. Til tross for at OS-et bare har vært ute i litt over en uke, har svært mange brukere lastet det ned og begynt å leke seg.

Rapporter fra flere analysebyråer hevder nemlig at over halvparten av alle iOS-brukere nå benytter seg av iOS 7, og allerede er det mest populære OS-et fra Apple.

Patently Apple skriver at iOS 7-bruken har nådd 51,8 prosent, mens Mixpanel påstår at utbredelsen er helt oppe i 60,8 prosent.

Android mer fragmentert

Den raske dominansen til iOS 7 i Apples mobilverden er ganske annerledes enn det tilsvarende hos det rivaliserende operativsystemet Android, som eies av Google.

Den nyeste versjonen, Android 4.3, har foreløpig en utbredelse på under 1 prosent, mens Android 4.2 er på bare 8,5 prosent – selv om det ble lansert i november i fjor. Det 2 – 3 år gamle Android 2.3 holder i tillegg på 30,7 prosent av Android-brukerne.

ExtremeTech skriver at konkurrentene muligens har noe å lære av Apple på akkurat dette feltet, ettersom deres oppdateringsløsning åpenbart fungerer godt.

Ble oppdateringen for mye?
iOS 7: Slik får du bedre batteritid på din gamle iPhone »

(Kilde: ExtremeTech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen