Dagens iMac-modell. I oktober kan den få Retina-skjerm.
Dagens iMac-modell. I oktober kan den få Retina-skjerm. (Bilde: Apple)

– Stor sannsynlighet for iMac med Retina-skjerm

Apples nye alt-i-ett-maskin kan komme til høsten.

For snart en måned siden avholdt Apple en massiv lansering. Nyhetene var rekordmange, og hele den bærbare familien ble oppgradert – inkludert en nylansering av MacBook Pro med Retina-skjerm. Likevel var det ingen ny iMac å se.

Bransjenettstedet Digitimes rapporterer nå at kilder i Apples forsyningskjede mener sannsynligheten er meget stor for at en kommende iMac vil ha en Retina-skjerm. Men ikke alle er enige i denne spådommen.

En Retina-skjerm holder en så høy oppløsning at det er umulig for øyet ditt (retinaen) å skille de individuelle pikslene. Den nye MacBooken har en skjerm på 15 tommer, med hele 2880 x 1800 piksler – langt mer enn selv dagens PC-skjermer på 30 tommer byr på.

Kommer til høsten – sier Digitimes

I følge kildene girer leverandørene nå opp for å levere komponenter til masseproduksjonen av en ny iMac. Lanseringen skal finne sted i oktober.

Apple skal fremover gi Retina-skjerm til alle sine produktlinjer, og nestemann ut er iMac-serien.

Den høyoppløste skjermen kommer fordi Apple ønsker å ha et stort fortrinn over konkurrentene, som fortsatt jobber med å ta i bruk full HD-skjermer på sine nyeste modeller.

Kildene peker til at det vil ta tid før leverandørene av Windows-baserte PC-er kan og vil følge etter, siden Retina-skjermer dyre og siden innholdet på Windows-plattformen i liten grad er tilpasset en så høy oppløsning som Retina tilbyr.

Kommer neste år – sier Cnet

Digitimes har kilder dypt inn i den kinesiske elektronikkbransjen, men spådommene deres treffer ikke alltid mål. Cnet har i en artikkel pekt på at det er høyst usannsynlig at Apple velger oktober som lanseringstidspunkt for en ny datamaskin. Det halvåret vil de ha hendene fulle med en ny iPhone og det mobile operativsystemet OS X, mener nettstedet.

De peker også til et intervju gjort av New York Times, der en høytstående person i Apple har sagt at en ny iMac er på vei, men at den ikke blir lansert før i 2013.

(Kilde: Digitimes, Cnet.)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen