Stor oppdatering på vei til Nvidias kraftige nettbrett
(Bilde: Varg Aamo, Tek.no)

Stor oppdatering på vei til Nvidias kraftige nettbrett

Nvidia Shield Tablet får blant annet ny Android før de fleste andre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at Android 5.0 Lollipop ble lansert for en tid tilbake begynte produsentene å snakke om sine oppdateringer. Mens mange telefoner og nettbrett ikke får nyheten før i 2015 har Nvidia har vært overraskende raske, og allerede nå i november blir deres råsterke spillnettbrett Nvidia Shield Tablet oppdatert.

Dette betyr nytt brukergrensesnitt, nye animasjoner, et nytt grafikk-API og en rekke andre forbedringer for batterilevetid, sikkerhet og bruksopplevelse. Nye Android er imidlertid ikke alt som kommer i Nvidias neste såkalte OTA-oppdatering, som rulles ut til forbrukere fra og med 18. november klokken 15.00.

Vil du vite mer om nye Android?
Her er den største Android-oppdateringen i historien »

«Proffer opp» særegent tegneprogram

Shield Tablet er laget for spill, men duger til mye annet også.
Shield Tablet er laget for spill, men duger til mye annet også.Foto: Varg Aamo, Tek.no

Tegneprogrammet Nvidia Dabbler var en av tingene vi fant mest spennende da vi først fikk kikke på Nvidia Shield Tablet under et besøk hos Nvidia i London, og det var vi ikke alene om å synes. Derfor pusser Nvidia nå opp programmet så det blir langt mer enn bare en gøyal teknologidemo, og nærmere et litt profesjonelt verktøy.

Programmet bruker den kraftige Tegra K1-prosessoren for å simulere fysikk, slik at vann og maling trekker inn i papir eller lerret, eller renner nedover overflaten hvis du har blandet mer virtuelt vann inn i miksen; og alt regnes ut i sanntid mens du maler med den medfølgende pennen.

Etter den nye oppdateringen vil Dabbler få versjonsnummer 2.0, og både få et nytt grensesnitt og nye funksjoner. Blant annet får programmet støtte for å benytte stensiler samt tegne på flere lag i ett og samme bilde. Du vil også kunne strømme tegneprosessen direkte via Twitch, eller lagre den som en lokal video.

Les mer i vår test av Nvidia Shield Tablet:
Dette nettbrettet fillerister alle konkurrentene »

Gratis PC-spill på nettbrettet – i skyen

Allerede fra lanseringsdagen kunne Shield-eiere bruke Nvidias GameStream-teknologi for å strømme PC-spill fra sin egen datamaskin til nettbrettet. Det finnes også PC-spill som er portet over til Android, blant annet Half-Life 2 og Portal, som man kan kose seg med på Shield Tablet så sant man også har kjøpt den tilhørende spillkontrolleren.

Med den nye storoppdateringen åpnes det også opp for å ta i bruk Nvidia GRID. Dette er Nvidias nettskytjeneste for dataspill, hvor grafikkutregning og så videre håndteres av en diger server mens du sitter og spiller på for eksempel nettbrettet ditt – en slags Netflix for PC-spill, direkte til nettbrettet.

I første omgang rulles GRID ut i Nord-Amerika, men Europa skal få egne servere innen første kvartal 2015 – skjønt intern testing fra en server i Dublin skal starte allerede i desember. Alle som eier et Nvidia Shield Tablet vil få full, gratis tilgang til tjenesten i en periode, skjønt vi vet ikke om sluttbrukere også vil få koblet seg på Dublin-serveren.

Det er lenge siden vi først tittet på GRID:
Allerede i starten av 2013 spilte vi Battlefield 3 på et nettbrett »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen