(Bilde: Mark Schwettmann/Shutterstock.com)

Stor brann slår ut en av verdens største minnefabrikker

Har allerede ledet til kraftig prisøkning.

Det meldes nå at en av fabrikkene til det sørkoreanske selskapet SK Hynix i byen Wuxi i Kina har blitt rammet av en omfattende brann. SK Hynix er verdens nest største produsent av DRAM-brikker og står for mellom 12 og 15 prosent av verdens samlede forsyning.

Brannen startet onsdag ettermiddag rundt klokken fire lokal tid og varte i cirka to timer før brannmannskapet klarte å slukke den, skriver nyhetsbyrået Reuters. Fabrikken er nå midlertidig stengt.

Kan gi dyrere DRAM

Ifølge en talsperson for selskapet skal brannen kun ha forårsaket én lettere personskade, og det skal ikke være materialle skader på selve produksjonsutstyret. Skadeomfanget undersøkes fortsatt, men selskapet regner med at produksjonen vil starte igjen snart, dog uten å presisere.

Den aktuelle fabrikken står for hele 50 prosent av SK Hynix' samlede DRAM-produksjon, noe som betyr at en eventuell forsinkelse av produksjonen kan medføre større mangel på brikker og økte priser. Nettstedet Bit-Tech skriver at DRAM-prisene allerede har gått opp som følge av brannen, og Bloomberg bekrefter at det skal være snakk om en økning på hele 19 prosent.

Prisene på DRAM har allerede økt en god del den siste tiden på grunn av lavere tilbud, blant annet som følge av at verdens tredje største DRAM-produsent Elpida begjærte seg konkurs i fjor.

For øvrig ble brannen raskt lagt merke til på børsen. Etter at nyheten ble kjent steg aksjene til SK Hynix' konkurrenter Micron Technology og SanDisk med flere prosent.

DRAM blir kanskje snart erstattet: Ny teknologi gir femten ganger raskere minne »

(Kilder: Reuters, bit-tech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen