Stoppet falske Nokia-batterier

Nylig ble det beslaglagt falskt mobiltelefontilbehør for mobiltelefoner produsert av den finske giganten Nokia. Blant tilbehøret ble det funnet et stort antall falske Nokia-batterier.

Batteriene passer kun til mobiltelefoner produsert av Nokia. Verdien på alle batteriene som ble beslaglagt er på omtrent 7,6 millioner norske kroner, og hele lasten skulle fra Hong Kong til Argentina.

Problemet med falske batterier er inntektstap for mobilprodusenten. Men i tillegg til denne ulempen er falske batterier direkte farlige. Tester viser nemlig at falske batterier kan overopphetes. De falske batteriene har nemlig ikke overopphetingsbeskyttelse.

Falske batterier kan føre til at mobiltelefonen blir skadet, men ikke nok med det. Falske batterier kan nemlig også skade et menneske. For en stund siden hørte vi om en episode der mobiltelefonen til en 16 år gammel jente eksploderte. Jenta fikk brannskader av andre grad. Mobiltelefonen som eksploderte skal ha vært drevet av et uorginalt batteri.

Alle mobilprodusenter anbefaler bruk av kun orginalt tilbehør i sine produkter, noe som også gjelder batterier. Et batteri er et batteri, tenker mange. Men det er som sagt store forskjeller mellom falske og orginale batteier. Forskjellene ligger i sikkerhet for deg og mobiltelefonen din.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen