Stoppes av Nikon
(Bilde: Istockphoto)

Stoppes av Nikon

Fotograf føler utstilling blir sensurert.

Sensurerer Nikon en fotoutstilling? Det er spørsmålet hundrevis av fotografer stiller seg for øyeblikket. Grunnen til det er enkel. Nikon stoppet en fotoutstilling av Sør-Koreaneren Ahn Sehong som tok for seg såkalte "comfort women" under 2. verdenskrig. Dette var koreanske jenter som etter sigende ble kidnappet av japanske soldater og brukt som sex-slaver under nevnte krig.

Sehong, som har jobbet med dette prosjektet siden 1996, anklager nå Nikon for å trekke seg etter politiske protester i Japan. Nikon på sin side vedgår at de har fått flere protester på fotoutstillingen. En representant fra Nikon Europe sier til Amateur Photography at det Nikon Japan som har trukket seg fra utstillingen og at de har flere grunner til dette. Akkurat hvilke grunner vil de derimot ikke oppgi.

Foto: Ahn Sehong.
Foto: Ahn Sehong.

Flere internasjonale fotografer stiller seg nå bak Sehongs utstilling. Blant disse er Magnum-fotografen Chris Steele-Perkins og Gettys Chris Furlong. Andre har også tatt til orde for at Nikon gjør, i følge dem, det eneste riktige og stiller ut fotografiene i Japan.

Fotojournalisten Brian Harris forsvarer Ahn Sehong. "Det er fotografens jobb å avdekke de forferdelige sannheter og konfrontere verden med dem. Sensur, uansett form, er avskyelig. Nikon burde gjøre det eneste riktige - vise utstillingen som det viktige bidraget til Japans historie som det er." sier Harris til Amateur Photography.

Den britiske fotografen Simon Barber har på sin side skrevet et åpent brev til Nikons sjef i Storbritannia. I dette brevet står det blant annet at foto er en grunnleggende del av et fritt samfunn. Dette brevet kan støttes på nett og Barber håper alle, både profesjonelle og amatører kan være med på å skrive under.

Les også: Hva er vi så redde for?

Kilde: Amateur Photography

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen