Stopper utviklingen av UltraSparc V

De fleste hadde inntrykk av at det gikk meget bra hos Sun i disse tider, etter at selskapet hadde en dårlig periode i fjor. Utviklingen så ut til å gå meget bra ettersom Sun jobbet parallelt med både UltraSparc V, Gemini, Solaris 10 (også for x86) og implementering av Opteron-systemer. Det har blitt sagt at sistenevnte nok har æren for at profitten har økt.

Ifølge kilder hos Xbit Labs har Sun Microsystems stoppet to av sine viktigste prosjekter, UltraSparc V og Gemini. Begge skulle inneholde to eller flere kjerner, men sistenevnte var spesielt beregnet på webservere. Det er utvilsomt med et tungt hjertesukk at Sun legger disse to prosjektene til side. UltraSparc har nemlig vært meget sentral i selskapets strategi de siste årene.

Foreløpig ser det ut som om UltraSparc IV+ ikke blir rammet av innskrenkningene. Med UltraSparc IV+ kommer man, ifølge Suns Greg Papadopoulus, til å implementere høyhastighets cache direkte på prosessoren og dermed øke ytelsen betraktelig. Man forventer faktisk dobling av ytelsen sammenlignet med UltraSparc IV.

I løpet av neste år eller 2006 kommer Sun til å lansere "Niagara", som håndterer multitrådsprosessering. En oppgradering i form av "Rock" kommer i 2007. Hvorvidt disse vil bli innlemmet i UltraSparc-serien er ikke kjent.

For kort tid siden ble det klart at Sun blir nødt til å si opp hele 3300 ansatte. Det kommer derfor ikke som noen stor overraskelse at visse prosjekter foreløpig må legges på is.

 

(Kilder: Cnet, Sun, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen