Stopper Telenor-kampanje igjen

I februar stoppet Forbrukerombudet Telenors kampanje for sitt abonnement Frivenner. Nå har selskapet startet en ny kampanje for abonnement. Problemet er bare at Forbrukerombudet anser også denne kampanjen som et brudd på markedsføringsloven.

- Jeg ser alvorlig på at Telenor på nytt går i gang med en kampanje som gir inntrykk av at Frivenner-abonnementet er billigere enn hva det faktisk er, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Ikke gratis
Hovedbudskapet i den nye kampanjen er at kunder med dette venneabonnementet kan ringe alle andre Telenor-kunder for null kroner. Forbrukerombudet mener dette ikke stemmer siden brukerne må betale både en fastavgift i måneden og en startavgift per samtale.

Telenor informerer riktignok til slutt i annonsen med at det kun er minuttprisen som er på null kroner, men dette er ikke nok for Forbrukerombudet.

- Hovedfokuset i reklamen er at prisen for samtaler til andre Telenor-kunder er null kroner, altså gratis. Dette er en direkte feilopplysning som kan være egnet til å villede forbrukerne, sier Thon, som også reagerer på at det ikke informeres om at Djuice-abonnentene ikke er en del av tilbudet.

Koster mye
Forbrukerombudet tar Telenor på ordet og har laget et regnestykke der de ser på hvor dyrt det ville vært å ringe alle Telenors mobilkunder i løpet av én måned.

- Å ringe to millioner Telenor-kunder med Frivenner-abonnementet koster faktisk 1.780.049 kroner om man tar alle samtalene i løpet av én måned. Dermed er det etter min mening ganske grovt å gi inntrykk av at prisen for dette er null kroner, sier Thon.

Stoppet film
Telenor ble truet med både forbudsvedtak og tvangsgebyr dersom ikke selskapet stoppet kampanjen. De måtte også skriftlig bekrefte at de innretter seg etter Forbrukerombudets standpunkt i fremtiden.

I et brev Forbrukerombudet mottok 1. april meddelte Telenor at de har stoppet den aktuelle kampanjen.

Mobilen har ikke fått tak i Telenor for kommentar.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen