Stopper produksjonen av Xoom?

Motorolas nettbrett Xoom ble lansert i januar, på CES i Las Vegas. I forveien markerte Motorola seg med en reklame som viste "tavlenes" historie, frem til iPad og Galaxy Tab. Reklamevideoen ville selvsagt frem til at noe bedre var på vei.

Xoom ble da også det første nettbrettet som ble lansert med Googles operativsystem for nettbrett, Android 3.0 Honeycomb.

Les også: Se den sprø Xoom-reklamen

Produksjonen avtar?

Motorola skal ha sendt ut mellom 700 000 og 800 000 enheter av nettbrettet i årets første kvartal, som er omlag det produsenten hadde som målsetning. I løpet av denne måneden alene skal mellom 400 000 og 500 000 av nettbrettet være produsert.

Ifølge anonyme kilder skal produksjonstempoet nå være på vei ned. Nettstedet digitimes.com rapporterer om at produksjonen vil være nede i 300 000 enheter i april, mens den vil synke ytterligere i mai. Allerede i juni skal produksjonen stoppes helt, heter det.

Mettet marked?

Det er usikkert hvorfor produksjonen stopper opp så tidlig. Det spekuleres i at Motorola ønsker å se an markedet etter at flere aktører har presentert liknende nettbrett den siste tiden.

Det kan også hende at en oppfølger er på trappene. Foreløpig er imidlertid hverken ryktene om nedtrapping, eller en eventuell begrunnelse bekreftet fra offisielt hold.

Motorola hadde i utgangspunktet planlagt å levere mellom 3 og 5 millioner enheter av Xoom i 2011.

Les også: Trenger du et nettbrett?

(Kilder: phonearena.com, digitimes.com)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen