Stopper kundeflukt med Spotify

Stopper kundeflukt med Spotify

Nå håper de at HBO-tilbud skal gi enda flere fornøyde kunder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det danske mobilmarkedet er tøft. Priskrig og tøff konkurranse har lenge preget markedet, og andelen mobilkunder som bytter selskap er høy.

I 2012 inngikk Telia partnerskap med Spotify. I 2014 viser tall fra selskapet at halvparten av kundene deres bruker Spotify daglig. Hos Telia ser de at de kundene som bruker strømmetjenester aktivt, blir lenger hos selskapet.

­– Du må knytte abonnementet opp mot en relevant tjeneste, men når du gjør det, ser vi at kundene blir lenger enn de som ikke bruker den samme tjenesten, sier Lars Gudbrandsson, direktør for kundekanaler i Telia Danmark.

Gudbrandsson fremhever hvordan Telia har valgt å integrere Spotify i alle sine tjenester, som IPTV og fast bredbånd. Spotify-tilbudet er også fullt integrert i all markedskommunikasjon og reklame, og på sosiale medier.

Et overveldende flertall av Telia-kundne aktiverer Spotify i løpet av to dager, sier Gudbrandssen. De resterende mottar e-post eller SMS med påminnelser om installasjon.

Forventninger til HBO

Nå håper Telia at et ferskt samarbeid med HBO skal ha samme effekt. En fersk undersøkelse fra Samsung viser at strømmetjenester som Spotify og Netflix er i ferd med å bli den nye underholdningsfavoritten.

Gudbrandsen bekrefter dette inntrykket.

– I Danmark leverer alle de store mobiloperatørene en form for musikk-streaming. Vi har Spotify, Telenor har Wimp og TDC har sin egen løsning, sier Gudbrandsen til Tek.no.

Strømming av innhold blir stadig mer populært, også på mobilen.
Strømming av innhold blir stadig mer populært, også på mobilen.Foto: Istockphoto/Hocus-focus

Ifølge Gudbrandsen er Spotify-partnerskapet en av årsakene til at Telia nå er et av de selskapene som opplever vekst i et vanskelig dansk marked. Telenor har slitt i det danske markedet de siste årene, og taper fortsatt kunder. Nylig kom nyheten om at Telenor stenger 13 av sine danske butikker, og at 70 ansatte mister jobben.

Ifølge Samsung-undersøkelsen svarer sju av ti at de har streamet TV-innhold. Nesten like mange svarer at de har streamet musikk. Én tredel av oss streamer musikk på mobilen, men bare én av ti velger å bruke mobilen når de skal streame TV-innhold.

Telenor gikk nylig ut og sa at 60 prosent av selskapets bredbåndskapasitet gikk med til å streame musikk, sport eller TV-innhold.

Les mer: 310 000 bruker bare mobilt bredbånd

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen