Stopp mobiltyven!

Senest i romjulen ble jeg oppringt av en leser som hadde blitt frastjålet sin mobiltelefon og som lurte på om jeg hadde noen tips til hvordan hun kunne spore den opp. Men uten forhåndsinstallert programvare er det en nærmest umulig oppgave; Politiet har anledning til å spore mobiltelefoner, men gjør det kun i særdeles alvorlige saker. Det eneste rådet jeg kunne gi var å kontakte operatøren og få sperret abonnementet.
Er du lei av å være ”etter snar”, tilbyr nå F-Secure en enkel ”føre var”-løsning som potensielt også kan hjelpe deg med å spore opp tyven. Løsningen fungerer imidlertid kun på mobiltelefoner med Symbian- eller Windows Mobile operativsystem.
Sikkert mobilinnhold
Blir du frastjålet mobilen er det ikke nødvendigvis tapet av telefonen som er verst. Det er selvsagt ergerlig, men den kan erstattes. Innholdet på mobilen din – særlig tekstmeldinger, bilder og kontaktlista – kan imidlertid være særdeles privat for mange. Å vite at tyven blar igjennom mobilbilder og leser SMS vil nok oppleves som svært ubehagelig for noen og enhver. F-Secures sikkerhetsløsning for mobil, kalt Anti-Theft, inkluderer både fjernsperring (remote lock), fjernsletting (remote wipe) og tyverikontroll (theft control).
Fjernsperringen beskytter konfidensiell informasjon ved å låse telefonen med en enkelt SMS. Tyverikontrollen aktiveres dersom noen skifter SIM-kortet; da låses telefonen og du informeres om nummeret til SIM-kortet som settes inn. Fjernslettingen sletter all data på telefonen med en enkelt SMS.
– Fordi vi har med oss mobiltelefonen overalt betyr det at den er spesielt utsatt for å bli stjålet eller at den kommer bort på annen måte. I dag inneholder mobiltelefoner store mengder personlig og konfidensiell informasjon som man må beskytte. F-Secures frittstående antityveriprogram tilbyr en enkel og rimelig måte å sikre at informasjonen ikke kan misbrukes av andre, sier Dag Arne Jerstad, Norgesansvarlig i F-Secure.
I første omgang kan F-Secure Anti-Theft for mobiltelefon kun bestilles via deres eStore til 9,95 euro – drøye 80 kroner –, men vil etter hvert også bli tilgjengelig via utvalgte mobilforhandlere og F-Secures mobiloperatørpartnere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen