Stolte blindt på GPS-en

Til alt hell kom ingen alvorlig til skade, da denne bussen med skolejenter dundret inn i en undergang som var betydelig lavere enn bussen.

Det store skiltet over åpningen forteller tydelig at takhøyden i undergangen gir en klaring på 9 fot. Men sjåføren på den 11 fot og 8 tommer høye bussen valgte å stole mer på GPS-en, som fortalte at det var denne veien han skulle.

Vanlig
Episoden fant sted i Wales, der innbyggerne kan fortelle at det slett ikke er første gang GPS-avhengige har hatt nærkontakt med undergangen. Ifølge Engadget skal det være nærkontakt av tredje grad mellom bruen og tyngre kjøretøyer omtrent en gang hver annen uke.

Også i tettstedene Llangadog og Llandovery i Wales skal brede biler på trange veier ha påført store skader på historiske bygninger. Skadene skal ha kostet lokale myndigheter utgifter på mellom 15 og 20 millioner kroner.

Skogtur
Tidligere i år fikk to polske trailersjåfårer problemer da de forsøkte å kjøre vogntogene sine på skogsbilveien mellom Strømsoddbygda og Gulsvik på Ringerike. Ifølge GPS-en var denne avstikkeren fra RV7 en snarvei, men ved Aure bru ble veibanen så smal at vogntogene ble stående bom fast.

Ettersom det er dårlig med snuplasser i området tok det lang tid å få kjøretøyene bort fra veien, og ifølge Ringerikes Blad kom innbyggerne i den grisgrendte bygda verken frem eller tilbake før vogntogene var fjernet.

Nå ligger det ikke i menneskets natur å lære av andres feil, men vi minner om at når kart og terreng ikke stemmer overens, så er det som regel terrenget som er riktig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen