Stol på batteritiden

Både produsenter og forhandlere av mobiltelefoner er kjent for å oppgi en taletid langt høyere enn det man faktisk oppnår med telefonen i hånda.

Testen, utført av den danske Forbrukerstyrelsen, viser at produsentene har skjerpet seg, og at de nå oppgir langt mer realistiske og troverdige tall for levetiden til batteriene.

Underdriver
Den omfattende testen tar blant annet for seg hvor lang taletid man har på et fulladd mobilbatteri. Sammenliknet med tilsvarende test utført for to år siden, er den faktiske batterilevetiden langt nærmere den levetiden produsentene oppgir enn tidligere.

For to år siden oppga produsenter og selgere av mobiltelefoner i gjennomsnitt taletider som var seks ganger lenger enn det de oppnådde i testen, skriver nettstedet forbrug.dk.

Selv om det fortsatt er noen som oppgir for lang taletid, er det i årets test like vanlig å underdrive taletiden, altså å oppgi lavere taletid enn mobiltelefonen faktisk har for å være på den sikre siden.

Batteriene testes over en lengre periode, slik at bruksmønsteret best mulig skal henspeile normal bruk. Hele testen – om enn på dansk – kan du få med deg
her.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen