Stjernekrig med AMD

Med Opteron-baserte servere med Windows Server 2003 som operativsystem og AMD-baserte arbeidsstasjoner som kjører Windows® XP Pro, Alias' Maya og Adobe After Effects, er dette andre gang Lucasfilm Ltd bruker AMD-basert utstyr i "etterproduksjonen" av sine Star Wars-filmer. Produksjonsselskapet LKA bruker som i de andre Star Wars filmene det Lucas-eide selskapet Industrial Light & Magic (ILM) til spesialeffektene, men ifølge den til tider ganske svulstige ordlyden i pressemeldingen AMD har sendt ut, er det denne gang snakk om en "gjennoppfinnelse" av digital filmproduksjon vi her står overfor.

Det at AMD har fått fotfeste innenfor digital billedbehandling på dette nivået, kan ikke sees på som annet enn en stor fjær i hatten for AMD, som dermed har beveget seg inn på et segment der Intel lenge har vært det foretrukne alternativet. Siden det er snakk om alt fra 3D-effekter til rendering med programvare som er alment tilgjengelig, kan det føre til at mange "vanlige" brukere også får øynene opp for AMD når de skal velge plattform for filmredigering.

Selv om "Revenge of the Sith" blir den siste filmen publikum får se av de i alt 6 Star Wars filmene er den likevel "bare" nr. 3 i rekken rent handlingsmessig. Filmen er premiereklar 19. mai 2005.

(kilder: AMD, Lucasfilm, Star Wars)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen