Stjeler som ravner

Britiske skolebarn er utsatt for mobiltyveri som aldri før. Over 15 000 barn ble utsatt for tyveri i London i løpet av fjoråret mellom mars og februar i år, og det var i hovedsak mobiltelefoner som ble stjålet. Tallene viser en dramatisk økning på hele 5000 flere tilfeller enn tre år tidligere. I tillegg er det stadig flere som stjeler.

Om man går nøye gjennom tallene kommer det frem at det er stadig flere jenter som begår lovbrudd, og at gjennomsnittsalderen for de som begår lovbrudd stadig blir lavere. Statistikken tar for seg barn i alderen 10 til 17 år, og i langt over halvparten av tilfellene er de mistenkte også under 17 år.

Tallene har uroet Londons politivesen, som nå varsler at de vil sette inn sterke virkemidler for å få slutt på kriminaliteten. Blant annet undersøker politiet muligheten for å kunne gjøre stjålne telefoner ubrukelig når de rapporteres som stålet. Ideen er at telefonen som er stjålet skal kunne blokkeres fra alle mobilnett, og dermed være ubrukelig.

I dag finnes det allerede en slik mulighet. Ved å sjekke IMEI-koden kan operatører sperre stjålne telefoner fra mobilnettet og dermed unngå at stjålne telefoner selges videre. Men organiserte kriminelle endrer ofte IMEI-koden på stjålne telefoner, slik at utestengelsen ikke virker. Derfor overser politiet her hjemme såvel som i andre land ofte anmeldelser av mobiltyveri.

Foreløpig finnes det ingen lignende statistikker her til lands for mobiltyveri i skolen. Men tyveri i skolen er utvilsomt et problem her også, og eventuelle løsninger som tas i bruk vil derfor kunne bli aktuelle her hjemme også.

(Kilder: SKYnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen