Stjeler med blåtann

Selv om mange land har like mange mobiltelefoner som innbyggere, er det noen som aldri får nok, nemlig tyvene. I Storbritannia har kreative småkriminelle tatt i bruk sine egne mobiltelefoner med blåtannfunksjon for å rane intetanende briter.

Flere og flere mobiltlefoner, PDA-er og bærbare PC-er har støtte for blåtann. Mange har også for vane å la blåtannfunksjonen være aktivert hele tiden, selv om de ikke bruker den. Ved å ha blåtannfunksjonen aktivert, er det imidlertid fare for at mange inviterer tyven rett ned i sin egen lomme, uten at de selv vet det.

Småtyver i Cambridge i England har nemlig oppdaget at de enkelt kan finne frem til bærbare PC-er ved å aktivere blåtannfunksjonen på sine egne telefoner. Med blåtannfunksjonen aktivert, går tyvene rundt og søker etter andre blåtannenheter. Når telefonen oppdager en annen blåtannenhet, får tyven bekreftet at det er noe å hente innen en radius på ca. 10 meter, som er radiusen for blåtannsignaler.

Dette kan være alt fra mobiltelefonen eller PDA-en du har i veska, til den bærbare PC-en du har lagt igjen i bilen. For å unngå å invitere tyven til å forsøke å rappe både mobil og bærbar PC, er det bare én ting å gjøre; skru av blåtannfunksjonen når du ikke bruker den. I tillegg til at du er bedre beskyttet mot både tyver og virus, vil mobiltelefonens batteri vare lenger per lading.

(Kilde: Cambridge Evening News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen