Stjeler flest Nokia-telefoner

Det stjeles stadig flere mobiltelefoner. Men akkurat som du har din favorittelefon, har tyvene også sine egne favoritter når de skal robbe deg.

En undersøkelse utført ved Midlands Centre for Criminology and Criminal Justice i England tok for seg 112 093 mobiltyverier i England i fjor. Av resultatene kom det frem at Nokia er den ubestridte favoritt blant engelske mobiltyver.

Nå skal det sies at forskerne ikke har tatt mobilprodusentenes salgstall med i beregningen, og at den store populariteten til Nokias 6230 kan ha en naturlig forklaring, skriver Forbruker.no.

- Det kan være at Nokia 6230 rett og slett er den mest solgte mobilen, snarere enn at den er mest attraktiv for ranere, skriver forskerne i artikkelen, som ble publisert i Justice of the Peace Magazine.

Halvparten Nokia-telefoner
49 prosent av tyveriene var Nokia-telefoner. Og det er ikke hvilken som helst mobiltelefon tyvene vil ha kloa i. Det er nemlig modellen 6230 som er den flest tyver foretrekker. På andreplass kom Samsungs D500, og på tredje plass kom Motorolas Razr.

Men da juletidene nærmet seg, endret mobiltyvene smak. Da var Razr-telefonen plutselig oppe på andre plass, mens Sony Ericssons K750i og W800i fikk en plass blant de ti mest populære mobiltelefonene å stjele.

I Norge finnes det ingen oversikt over hvilke mobiltelefoner som er mest populære blant tyver. Informasjonsrådgiver Jørn Kr. Jørgensen ved Oslo Politidistrikt forklarer det med at arbeidsmengden er for stor.

- Det vil kreve et ganske omfattende forskningsarbeide for å få sammenliknbare tall, sier han.

Men likevel har politiet registrert at Nokia-telefoner er overrepresentert blant stjålne telefoner også her i Norge.

(Kilder: Forbruker.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen