Stjal kildekoden til Cisco

Spørsmålet er kanskje hva som er mest flaut for Cisco - som er verdens største produsent av nettverksutstyr og er på plass i svært mange Internett-servere: At noen klarte å bryte seg gjennom sikkerheten på hovedkvarteret deres, eller at den samme crackeren stakk av med over 800 MB kildekode? Innbruddet alene er ille nok, men at selskapets kildekode nå er postet på Internett kan føre til rene katastrofer for selskapets mange kunder.

Kildekoden som de russiske crackerne kom seg av gårde med, skal være den samme som styrer Ciscos mangfoldige rutere - Cisco IOS 12,3 Operating System. Den store faren er derfor at crackerne kan oppdage og utnytte sikkerhetshull i Ciscos produkter lenge før noen andre. Dermed kan crackerne så og si få fritt leide på verdens mest utbredte rutere og brannmurer: Cisco har omtrent 63 prosent av rutermarkedet i USA.

Som bevis på udåden, skal det ha blitt postet en 2,5MB fil med kildekode på IRC. Kildekoden er signert av Cisco-utviklere i 1996 og 2003.

Cisco bekreftet tyveriet sent i går kveld, men kunne ikke si hvor mye kode som var stjålet, eller gi noe mer informasjon rundt omfanget av sikkerhetstrusselen som dette utgjør.

Det kan uansett bli mye ekstraarbeid for utviklerne på Cisco fremover.Eiere av Cisco-ruterne burde holde øynene åpne for sikkerhetsoppdateringer i tiden som kommer.

(Kilder: Ars Technica, ZDNet News, Slashdot.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen