Test

Stilsikker godbit fra Nokia

Testresultater

Nokia 6500 Slide

Positive ting Solid bygget, god skyvemekanisme, bra kamera, A2DP, TV-utgang
Negative ting Litt dyr, mangler HSDPA, kan ikke lades over USB-porten.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Nokia 6500 Slide

Positive ting Solid bygget, god skyvemekanisme, bra kamera, A2DP, TV-utgang
Negative ting Litt dyr, mangler HSDPA, kan ikke lades over USB-porten.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Solid bygget og med mange funksjoner, bra kamera og lekker design, er Nokia 6500 Slide en av de bedre nyhetene vi har sett på mobilmarkedet i år. Men det koster å være kar. Nokia 6500 Slide er ingen billigmobil. 

Les også:
Sony Ericsson K850 – kamerakongen
Samsung U700 - lekker men nesten ubrukelig
Test: Slik er Chess-mobilen 

Kompakt
Målene er 96,5x46,5x16,4 millimeter, mens vekten er 125 gram. Det gjør Nokia 6500 til en av de aller tyngste mobiltelefonene i denne størrelsen. Men vekten skjemmer ikke på noen måte. Den høye tettheten gir snarere ett inntrykk av at vi sitter med et kompakt kvalitetsprodukt.

6500 slide er som navnet tilsier en slidemodell. Det betyr at vi kan skyve skjermen opp for å avdekke tastaturet. Dekslene er i rustfritt stål, overflatebehandlet for ekstra ripebestandighet. Skjermen viser 240x320 punkter, og til sammen kan telefonen vise 16 millioner fargenyanser. 

TV-utgang
6500 Slide er ikke en smartmobil, men har like vel en rekke smarte funksjoner. Den kan blant annet kobles til TV om du vil vise bilder eller videoklipp på en større skjerm. Kabelen du trenger følger med i esken. Dessuten kan den kobles til en PC over bluetooth og kjøre sammen med programvaren Nokia Wireless presenter. 

Det er veldig greit å kunne kjøre presentasjoner fra PC til projektor eller storskjerm med mobilen som fjernkontroll, samtidig som notatene dine vises på mobilskjermen. 

Yahoo
Skal du i et møte kan du i teorien finne veien ved hjelp av Yahoo Go, som også er ferdig installert på mobiltelefonen. Forhåpentlig er møtet ditt på Stortinget eller Slottet. Stort andre adresser fant vi ikke når vi forsøkte å lete oss frem. Men kartene ligger der. Det gjør også en rekke andre Yahoo-tjenester, blant annet en RSS-leser som henter nyheter fra Norge.

Nettleseren Opera Mini er også forhåndsinstallert, om enn ikke i den aller siste utgaven. Her anbefaler vi at du selv oppgraderer til siste versjon (i øyeblikket versjon 4.0). 

Kamera
Kameraet i telefonen er på 3,2 megapiksler, med autofokus og optikk fra Carl Zeiss. Det tar helt greie bilder i godt lys, mens vi synes det blir vel mye støy i bildene når vi fotograferer i innendørsbelysning.

Telefonen har også et bra videokamera med VGA-oppløsning. Men prosessoren i telefonen er for treg til at den klarer å henge med når kameraet beveges. Dermed blir opptakene hakkete å se på, selv om kameraet tar opp 15 bilder per sekund. 

FM-radio
Lyden i radioen er god, og oppsettet svært enkelt. Her kan du la telefonen søke seg frem til alle stasjoner den finner og lagre dem på mobilen. Siden det er en RDS-radio behøver du ikke søke på nytt om du tar mobilen med deg til en annen del av landet. Dessverre er hodesettet som følger telefonen i enkleste laget, og uten overgang til 3,5 mm.

Den innbygde høyttaleren leverer også mye lyd. Lyden er metallisk og diskanten blir for kraftig til at det er særlig behagelig å høre musikk eller radio på denne høyttaleren. Derimot egner den seg meget bra om du vil bruke mobilen i håndfrimodus. Telefonen kan kobles til en PC via den nye standarden micro USB. 

Menyer og taster
Menyene på 6500 Slide er lette å finne frem i, og hvileskjermen har fått en rekke med ikoner på toppen. Her kan du scrolle deg frem til programmet du vil bruke, og åpne det uten å måtte gå veien om menyene.

Vi synes nok at tastene med fordel kunne hatt bedre friksjon. Et helt flatt tastatur i hardplast er ikke ideelt for SMS, men tastene er store, så det går på et vis. Vi har i alle fall ingen problemer med å betjene mobilen med en hånd. Fra menyene kan du dessuten velge størrelse på skriften du vil ha når du leser meldinger, blar i kontaktlisten eller surfer på nettet.

Telefonen har automatisk tastlås, men denne står ikke på når du kjøper telefonen. Du bestemmer selv hvor raskt tastlåsen skal komme på.

Telefonen har både Edge og 3G, men den mangler Super-3G (HSDPA). For den som vil bruke den som modem med en PC kan dette bli ett savn etter hvert som Super-3G rulles ut. Foreløpig er det imidlertid svært få som har glede av Super-3G, uansett hvilken mobil de måtte bruke. 

Spill
Telefonen støtter Java og leveres med spillene Backgammon, Golf Tour, Highroller Casino, Rally 3D og Snake III. I golfspillet henger ikke alltid grafikken helt med. I bilspillet fungerer det bra, men grafikken i dette spillet er ikke så veldig avansert. 

Nokia 6500 presterer ikke spillene vesentlig verre enn andre mobiltelefoner i denne klassen, men noen spillkonsoll er dette definitivt ikke.

Alt i alt er Nokia 6500 Slide en mobiltelefon det er lett å falle for, med sine eksklusive materialer og stilrene ytre. Prislappen på rundt 4.000 kroner uten abonnement gjør den til en nokså dyr mobiltelefon.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen