Stillbilde- og videokamera i ett?

Se større bilder i produktguiden

Avansert videofunksjon
Casio Exilim Pro EX-P505 er ikke bare nok et 5 megapikslers kamera med 5x optisk zoom og videomulighet. Casio har tatt dette kameraet ett skritt lengre og hevder at det kan brukes som videokamera også. Hvorvidt det stemmer vet vi ikke, men vi ser at de har tatt noen grep for at dette skal bli mulig.

Vi har sett i det siste at videokvaliteten på digitalkameraer har blitt vesentlig bedre. Likevel er det en del ting som har manglet. For eksempel har det normalt ikke vært mulig å zoome mens man filmer. Dette er ett av de områdene der Casio har gjort forbedringer. Kameraet har mulighet for å fokusere og zoome mens du filmer, og minste fokusavstand er som for stillbilde – 1 cm. De har også lagt inn enkle funksjoner for å redigere filmen i kameraet. Kameraet kan ta opp video i 640x480 piksler med 30 bilder i sekundet, så lenge det er plass på minnebrikken.

Se større bilder i produktguiden

Likevel mangler det noe. Det første som slår en er at eneste lagringsmedium er SD minnekort. Det begrenser automatisk muligheten til å ta mye film. Ofte vil det være nok med et stort SD-kort, men hvis du skal på ferie, og ikke ønsker å ta med deg en bærbar PC i tillegg, skal du investere tungt i SD-kort før du reiser, for å være sikker på å ha nok for hele turen.

Gode fotografiske spesifikasjoner
Av fotografiske funksjoner har kameraet støtte for både manuell fokus, manuell eksponering og manuell hvitbalanse, og du kan benytte både lukker- og blenderprioritet. Brukerens kreative kontroll ser derfor ut til å være ivaretatt.

Objektivet har 5x optisk zoom, tilsvarende 38-190mm f/3.3-3.6. Vi kunne ønske oss noe bedre vidvinkel, men teleområdet er bra dekket, og med bra lysstyrke over hele området, særlig på full tele.

Se større bilder i produktguiden

Lav oppløsning på skjermen
Kameraet har en 2 tommers skjerm som kan du kan vri i omtrentalle retninger, og som gjør det lettere å både filme og fotografere i vanskelige vinkler. Dessverre har skjermen noe lav oppløsning med bare 85.000 punkter. Dette synes vi er litt rart, siden Casio har utviklet en skjerm som gir opp til en million piksler på en slik skjerm. Jo færre punkter på skjermen, jo vanskeligere er det å bedømme fokus og skarphet.

Exilim Pro EX-P505 tar ett skritt videre på veien mot et ordentlig kombinert stillbilde- og videokamera, og det i meget kompakt utførelse. Dessverre er vi ikke helt der ennå, men vi gir honnør til Casio for forsøket.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen