Stilig superzoom fra Casio

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Casio lanserer i dag det de kaller "et nytt banebrytende" kompaktkamera, nemlig Casio Exilim EX-H10. Vi er ikke umiddelbart med på "banebrytende", men nytt er det utvilsomt, og basert på spesifikasjonene vi har mottatt så er det absolutt ikke uinteressant heller.

For det første har det en imponerende batterikapasitet på hele 1000 bilder per lading, etter CIPA-standarden. Det er lenge siden vi har sett denslags fokus på batterikapasitet, og dette minner om smått legendariske Fujifilm F31fd som for lengst har gått ut av produksjon. Et friskt pust fra Casio der, altså, og når de har klart å inkorporere denslags kraft i et såpass smalt og elegant kamera som dette, da lar vi oss imponere. H10 er faktisk bare 2,4 cm på det tykkeste (2,2 cm på det tynneste), noe som gjør det lommevennlig nok til at vi også lar oss imponere av at det har hele 10x zoom, med en vidvinkel som tilsvarer 24 mm på fullformat. Full tele tilsvarer dermed 240 mm, som skulle være nok i de fleste normale situasjoner. Blenderåpningen er f/3.2 på vidvinkel og f/5.7 på teleenden.

Bildestabilisator er på plass, nærmere bestemt på bildebrikken, og skjermen er på småpene 3 tommer (7,6 cm), men får desverre ikke mer enn de vanlige 230000 bildepunktene. På videofronten er det 720p i 24 bilder per sekund som er det beste kameraet kan klare, noe som er helt OK på et kompaktkamera. Vi vet ennå ikke om zooming er mulig mens man filmer. Det vi derimot vet er at Casio Exilim EX-H10s filmmodus kun har monolyd og kan filme i maksimalt ti minutter av gangen.

Casio Exilim EX-H10 får en veiledende pris i Norge på kr 2999,- og vil bli tilgjengelig i månedsskiftet juni/juli.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen