Test

Stilig og smart huskelapp-mobil

Testresultater

Sony Ericsson G700

Positive ting Enkle menyer, god skjerm, brukbart kamera, FM-radio, Turbo-3G
Negative ting Litt dyr. Mangler Edge
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson G700

Positive ting Enkle menyer, god skjerm, brukbart kamera, FM-radio, Turbo-3G
Negative ting Litt dyr. Mangler Edge
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Det er ikke stort som skiller Sony Ericsson G700 fra den nylig lanserte businessmobilen G900. Riktig nok har den et litt enklere kamera og mangler WLAN, men ellers er forskjellene minimale. Vekt, mål og batterikapasitet er identisk, og det samme er skjermen.

Taster

Utformingen av tastene er litt annerledes, men ikke så mye at vi merker det når vi bruker mobilene.

Menytastene på G700 er litt annerledes enn på storebror. Her er tre valgknapper på hver side av navigasjonstasten – G900 har bare to. De fire knappene telefonene har felles er snarveier til notislapper og meldinger, i tillegg til tilbakeknapp og sletteknapp. De to tilleggsknappene er egentlig overflødige, ettersom de har samme funksjon som trykk på de virtuelle tastene nederst på skjermen.

Kvitteringstasten på G700 er også en anelse større enn på G900. Av en eller annen grunn er den spesielle låseknappen flyttet fra høyre til venstre side. For høyrehendte betyr det at du ikke når den med tommelen. Til gjengjeld trykker du ikke på feil knapp når du skal fotografere.

Alt i alt er telefonen svært enkel å navigere på, med gode knapper og det nye grensesnittet med store ikoner på den trykkfølsomme skjermen.


Pynt
Baklokket på G700 har fått en serie langsgående riller, noe som tar seg godt ut. Overflaten er likevel nokså glatt.

På høyre side av skjermen er det plassert en markering som gi inntrykk av at du kan stryke opp og ned for å bla i menyer. Det kan du ikke, men i enkelte applikasjoner har du et rullefelt på høyre side, og her kan du trykke og dra for å navigere deg opp eller ned.

Bedre menyer
For den som er vant til UIQ slik vi kjenner det fra telefoner som P1, vil de nye menyene oppleves som en befrielse. Ved hjelp av såkalte paneler kan du bla gjennom ulike sett av snarveier på en enkel måte.

Grafikken er tiltalende, og muligheten for å legge til flere paneler gjør telefonen svært brukervennlig.

Notislapper

Notislappene som har gitt denne mobiltelefonen en del oppmerksomhet, er de samme som på G900. En egen knapp sender deg til en side der du kan se miniatyrer av notislappene dine. Her kan du også velge å legge til en ny lapp. Denne skriver du på med den medfølgende skjermpennen. Du kan også velge å skrive på tastaturet eller skjermtastaturet, dersom håndskriften din er slik at du sliter med å tyde den selv.

Notislappene kan du sette alarm på, og da spretter de opp på skjermen på et tidspunkt du selv har valgt.

Synkroniser med Outlook
Blant programmene på telefonen er også Exchange ActiveSync, som lar deg synkronisere telefonen mot en Exchange-server. Det er også støtte for andre synkroniseringsløsninger på telefonen. Har du ikke Exchange-server kan du bruke medfølgende programvare og synkronisere mot PC eller Mac.

Synkroniseringen fungerer bra, men får du mye e-post kan de mange sprettoppmeldingene bli en tanke irriterende. Men du kan velge bort både disse, og lyden som er satt på som standard meldingsvarsel.

Selv om operativsystemet er det samme som på G900, så har vi opplevd G700 som mer stabil.

Fra menyene

Ikke Edge

Vi savner riktig nok raskere nettforbindelse på telefonen utenfor 3G-områdene. Vi tilbringer mye tid i områder med svak 3G-dekning og ingen Turbo-3G. Da oppleves telefonen som treg. Den innbygde nettleseren fra Opera er dataintensiv, og fungerer bra når vi er i områder med Turbo-3G.

G700 har Java, og laster du ned Opera Mini vil du spare både tid og penger.

Slik ser panelene ut. Et par trykk, og du er der du vil være

Kamera

Kameradelen i G700 er rimelig bra, men ikke på høyde med CyberShot-modellene med samme oppløsning (3,2 MP). Her er mangelen på autofokus det mest påfallende. Det er heller ingen makrofunksjon.


Valget av blitsløsning (egentlig LED-kameralys som kan blitse) er heller ikke den beste. Du kan enkelt bla i bilder fra fotopanelet eller bildemenyen, men ikke på den samme elegante måten som på G900.

I de fleste tilfeller vil dette ikke være noe hinder, men om kameraet betyr mye legger du på om lag 500 kroner og kjøper storebror G900 med autofokus, bildestabilisator og støtte for trådløse nett.


Sveitserkniv
Det finnes en mengde programmer til UIQ-plattformen, og telefonen støtter også Java på en god måte. Dermed kan du selv legge til programmer og tilpasse mobilen etter eget behov.

Spillene som er installert er Sudoku og Sims2. I tillegg finnes her blant annet et nedtellingsur, stoppeklokke, verdensur og programvare som lar deg opprette eller redigere Office-dokumenter (Word, PowerPoint og Excel).

I tillegg kommer programmer som TrackID (musikkidentifisering), kalender, kalkulator, FM-radio, lydopptaker og RSS-leser. Dette er velprøvde programmer som fungerer bra på G700.

Dette er ikke en Walkman eller en CyberShot, men en allroundmobil med grei lyd og godt grensesnitt. Den ser bra ut og fungerer også godt. Menyene kan riktig nok oppleves som litt trege, og i ett tilfelle har vi opplevd at telefonen har låst seg helt. Da gikk den i dvale og lot seg ikke skru hverken av eller på. 

Ellers mener vi en smartmobil anno 2008 bør ha støtte for Edge.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen