Stilfull og kompakt

Stilfull og kompakt

Pentax lanserer nytt kompaktkamera.

For mange er kameraet et accessoir, en prydgjenstand som skal matche personlighet, klær og humør. Dette har Pentax tatt tak i sin Optio-serie. Pentax Optio LS465 er et kamera som, i følge produsenten, skal være såpass stilig at du kan bruke det hvor som helst og til hvilken som helst anledning.

Det Pentax har gjort er å gjøre det særdeles lommevennlig. Vekten ligger på magre 104 gram og størrelsen er på 10.2 x 4.6 x 1.8 cm. Fotografen skal også enkelt kunne endre utseendet på kameraet ved å veksle mellom de ti dekslene som følger med.

Kameraet er ikke bare laget med tanke på utseendet, det er også laget for å ta bilder. Utstyrt med en 16 megapiksler stor bildebrikke og et objektiv som dekker brennviddene fra 5.1mm til 25.5mm så gjør den nok den jobben bra også. Pentax har også gitt kameraet en funksjon de kaller for "advanced Face Detection AF&AE". Denne funksjonen skal gjøre kameraet i stand til kjapt og enkelt merke at det er et ansikt som er det som skal avbildes og fokusere deretter.

Presseskrivet fra Pentax sier at brukervennligheten være i fokus. For å gjøre kamera enkelt å bruke velger automatikken i kameraet mellom fjorten forskjellige scenemodi og setter selv opp innstillingene for å få et best mulig bilde. Filtre for å få diverse effekter på bildene er også noe som oftere og oftere dukker opp. LS465 er ikke borte på det feltet heller og gir fotografen mulighet til å velge mellom ni forskjellige filtre, blant annet "lekekamera" og "retro".

I tillegg til å ta stillbilder kan Pentax Optio LS465 også ta video. Oppløsningen er på 1280 x 720 og man kan gjøre opptak med 30 bilder i sekundet. Opptaksknappen er plassert bak på kameraet og skal gjøre det enkelt å gå fra stillbilder til video. Innebygget bildestabilisator skal kompensere for kamerarystelser.

Kilde: Pentax

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen