Stikkontakt kjenner deg igjen

Teknofil Stikkontakt kjenner deg igjen

Stikkontakt kjenner deg igjen

Vet hva som er plugget i den og hvem som er eieren.

De fleste stikkontakter er temmelig enkle – det er bare å stikke inn et støpsel og så vil dingsebomsen din få strøm. Denne stikkontakten fra Sony, derimot, ter seg på en ganske annen måte enn det du er vant til.

Den smarte stikkontakten heter "Authentication Outlet" – eller "godkjenningsuttak" på norsk. Stikkontakten tar i bruk smart teknologi som identifiserer hva slags enhet som er koblet til, og kan til og med gjenkjenne eieren.

Nyttig fjernstyring

Så fort uttaket vet hva som er tilkoblet, kan det utføre flere nyttige funksjoner. Du kan for eksempel fjernstyre om det skal avgi strøm eller ikke. Dette er nyttig hvis du kommer på at du har glemt å koble ut kontakten før du reiser avgårde på en flytur.

En annen nyttig egenskap er at kraftselskaper kan sikte seg inn mot slike stikkontakter for å la visse typer forbrukerelektronikk være prioritert ved for eksempel strømbrudd. Da forblir kjøleskapet gående, mens andre enheter som TV-en er skrudd av.

Trådløs regning

Stikkontakten tar også i bruk trådløs faktureringsteknologi. Dermed kan det bli satt opp offentlige ladestasjoner for el-biler som automatisk sender deg regningen etter oppladning.

Sony påpeker at denne teknologien må bli tatt i bruk av mange leverandører før den kan bli brukbar, og de er derfor aktivt på leting etter partnere verden over. Se en video om teknologien på YouTube:


(Kilde: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen