Stikker kjepper i hjulene for overklokkerne

Det er ikke bare blomstrende blomster og frodige enger for Intels nye Nehalem-prosessorer. For noen kan det nå se ut som de er ute på ville veier.

Spenningsproblemer

Det har lenge vært kjente fakta at selv en firekjerne Nehalem uten problemer vil kunne nå 4,0 GHz og over selv på luftkjøling. Det har dog oppstått litt problemer her og der under testing av Nehalem. Det viser seg at man ikke kan presse stort mer enn 1,65 Volt gjennom kjernene – noe som vil være en enormt dempende faktor for high-end overklokking.

Som om det ikke skulle være nok fortelles det at minne- og prosessorspenning må være synkronisert. Selv om spenningskravet til dagens DDR3 ikke er høyere enn 1,5 Volt, så krever det litt nerver av stål for å fòre en Nehalem-prosessor med slik spenning dagen lang. Da sier det seg nesten selv at alt fra å overklokke til og bruke sakene i det hele tatt med dagens minne vil bli et problem uten sidestykke – det å kjøre overklokking på høyt nivå blir i hvert fall en utfordring.

En mulig løsning?

Tidligere i år skrev vi om DDR3L, en ny minne-type med langt lavere effektkrav enn dagens DDR3 – det er kanskje nå disse modulene virkelig viser sin livsrett her i verden. Hva vet vi, kanskje dette har vært planen hele veien.

Dette er jo helt klart noe som må rettes på før lansering. Vi vet det at Intel er klar over problemet, men vi vet desverre ikke så langt om de faktisk kan fikse det – en utsettelse av Nehalem-arkitekturen kan være en realitet.

(Kilde: Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen