Steve Ballmer viste frem Windows Phone 7

Under åpningsdagen av Mobile World Congress i Barcelona annonserte toppsjef i Microsoft, Steve Ballmer, selskapets nye operativsystem for mobiltelefoner, Windows Phone 7 Series.

- I dag er jeg svært stolt av å kunne annonsere Windows Phone 7 Series, den neste generasjonen Windows-mobiler. I et marked fylt med telefoner med grensesnitt som likner helt på hverandre, og som gjør den samme jobben ga jeg utfordringen til våre utviklere: Lag en annerledes mobilopplevelse. De nye Windowsmobilene er bedre tilpasset hvordan vi faktisk lever og bruker våre telefoner – og måten vi kommuniserer med hverandre på, sier Ballmer.

Se flere bilder av det nye operativsystemet her.

Mobilen.no er tilstede på messen og kommer med mer informasjon og sniktitt på det nye operativsystemet.

Microsoft har hentet inspirasjon fra sin MP3-spiller Zune og tilhørende programvare, som i utlandet har høstet mye skryt. Her hjemme er spilleren foreløpig ikke lansert. Her er det ingenting som minner om tidligere versjoner av operativsystemet, Microsoft har bygd opp Phone 7 Series fra bunn av.

Stikkord for utviklingen har vært brukervennlighet, i kombinasjon med deling og enkel håndtering av bilder, spill, musikk, video og kontakter.

Et eksempel på hvordan Windows Phone 7 Series har blitt ny er de såkalte ”Live Tiles”. I stedet for statiske ikoner som tidligere har fungert som en vei inn til applikasjonene på telefonen kan du nå lage din egen ”tile” på en kontakt. Denne sørger for at du har tilgang til konstant oppdatert informasjon om de seneste postene eller bildene som kontakten din har har lagt ut – uten å være nødt til å starte en applikasjon for å nå informasjonen.

Microsoft jobber allerede med partnere som HTC, LG, Samsung, Sony Ericsson og Toshiba, og de første telefonene med Windows Phone 7 Series forventes å bli lansert mot slutten av året.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen