(Bilde: Apple/Teknofil.no)

– Steve Jobs ville drepe hele Pro-linjen

Var døden nær, ifølge tidligere ansatt.

Den tidligere Apple-ansatte Ken Segall publiserte et blogginnlegg på fredag hvor han avslørte at Apple tydeligvis ikke alltid har vært like positive til Pro-linjen som de er i dag.

På et tidspunkt skal den tidligere Apple-sjefen Steve Jobs ha vurdert å avslutte hele selskapets proff-satsning, slik som Mac Pro, Logic Pro og Final Cut Pro, og heller fokusert på forbrukerproduktene deres. 

Ville ikke satse for mye på nisje-produkter

Det skal ha vært etter at Apples iMac ble en global hit at Apple-gründeren Jobs skal ha vurdert å kutte ut proff-produktene. På et salgsmøte hvor Segall var tilstede, skal han ha lagt frem fordeler og ulemper ved valget.

– Hans argumenterte med å si at forbrukerprodukter nesten hadde uendelige fordeler, mens proffproduktene sikter seg mer inn på et nisjemarked som spiser opp store ressurser. Han vurderte å drepe hele Pro-serien, skrev Segall. 

Som vi vet i dag valgte han likevel å beholde Pro-serien. Proffbrukere kan fungere som opinionsledere, selv om det ikke er så mange av dem, og påvirke andre til å kjøpe Apple-produkter. Slikt smitter over på andre, ifølge Segall. 

Forbrukervennlige proffprodukter

Men, selv om Apple har beholdt Pro-navnet er det flere tegn som peker på at de likevel jobber med å gjøre proffproduktene mer tilgjengelige. Videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro har falt mye i pris, og grensesnittet ligner stadig mer på forbrukerproduktet iMovie.

Også den kommende Mac Pro har fått en enorm overhaling, som blant annet gjør den vanskeligere å oppgradere på egenhånd. 

Apples kommende Mac Pro er griselekker: 
Se alle bildene av den nye kraftpluggen »

(Kilde: Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen