(Bilde: Apple)

Steve Jobs stilte iPhone-teamet et ultimatum

– Tenk større, ellers finner jeg noen andre.

Hver gang Apple er i en rettssal får vi stadig litt bedre innblikk i hvordan ting egentlig foregår på kontorene deres i Cupertino. I de siste årene har det pågått en rettsak mellom Apple og Samsung, hvor Apple vant en storslagen seier i 2012

Krangelen førte til at vi fikk et godt innblikk i hvordan Apple tenkte da de designet sin første telefon, og hvor mye arbeid som ble lagt ned i hver eneste lille detalj.

Nå er saken klar for sin andre runde i det amerikanske rettsystemet, og i forkant av rettsaken har vi nok en gang fått et nytt innblikk i hvordan Apple designet den første iPhonen.

Ultimatum fra Steve Jobs

I et intervju med Wall Street Journal har Greg Christie, daværende sjefsprogrammerer for Apple, fortalt om hvordan han ledet det «overraskende lille» teamet som fikk ansvar for å lage Apples første telefon. 

Christie forteller om en ekstremt hektisk hverdag i 2005. Han skal ha blitt invitert til å jobbe med et topphemmelig prosjekt kalt «Purple», og måtte presentere ideene og planene sine annenhver uke direkte til Steve Jobs. De opprinnelige planene skal visst ikke ha vært overbevisende nok, og til slutt hadde den eksentriske Apple-sjefen fått nok: 

— Jeg vil ha større ideer og større konsepter. Du har to uker på deg før jeg går til noen andre, skal Jobs ha fortalt Christie. 

Ikoniske funksjoner

De neste to ukene gikk med til å lage de funksjoner vi kjenner godt til i dag. «Slide to unlock»-funksjonen, skrolling som spretter tilbake når man kom til slutten og meldinger som blir vist som en lang samtalelogg i stedet for individuelle meldinger. Ideene skal ha vært gode nok til å imponere Steve Jobs, som ga grønt lys til prosjektet. 

— Det var starten på to og et halvt års maratonjobbing, sier Christie til Wall Street Journal. 

Du kan lese hele intervjuet hos Wall Street Journal (krever abonnement), hvor Christie forteller langt mer om hans tid i Purple-prosjektet, og hvordan de klarte å lage den første Apple-telefonen. 

Snart er bordet duket for nok en ny versjon: 
Se alle iPhone 6-konseptene i denne videoen »

(Kilde: Wall Street Journal via MacRumors)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen