Steve Jobs' barndomshjem. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen/Hardware.no)

Steve Jobs' barndomshjem kan bli fredet

Betraktes som et historisk landemerke.

Uansett hva man måtte mene om Apple-medgrunnleggeren Steve Jobs, er det liten tvil om at han hadde en ytterst fremtredende posisjon i IT-universet.

I kjølvannets av hans bortgang i oktober 2011 ble han hedret verden over, blant annet fra Microsofts Bill Gates.

Fredet barndomshjem

Nå ser det ut til at fødestedet til Jobs' livsverk i tillegg skal opphøyes til en aldri så liten monumentstatus. Ifølge CNN er en kommisjon nemlig i gang med å vurdere hvorvidt barndomshjemmet til Steve Jobs skal regnes som et «historisk landemerke».

I så fall innebærer det at den aldrende bygningen med adressen 2066 Crist Drive i byen Los Altos i California ikke kan rives, men vil bli stående som en severdighet.

I dette beskjedne huset, som vi for øvrig avla et besøk i fjor, fant noen av de viktigste begivenhetene i Apples historie sted.

Her jobbet Jobs med sitt første produkt på gutterommet, en frekvensteller. Utover mot tidlig 70-tallet ble han kjent med Stephen Wozniak, som sammen med en tredje venn hadde jobbet lenge med en primitiv PC. De tok den med seg til HP, der Wozniak jobbet, og Atari hvor Jobs jobbet, for å selge den inn.

Men på 70-tallet hadde verken HP eller Atari tro på at vanlige folk skulle ha behov for noe så sært som en personlig datamaskin. 

Jobs og Wozniak hadde imidlertid stor tro på prosjektet, og tok det med seg hjem til garasjen i Christ Drive for å satse videre. Med litt penger fra en pensjonert produktsjef hos Intel stiftet Steve Jobs, Stephen Wozniak og Ronald Wayne selskapet som i dag er kjent som Apple.

I garasjen ble de første Apple 1-maskinene bygget, som nå for tiden selges for uhorvelige pengesummer på auksjoner.

Steve Jobs flyttet til huset med fosterforeldrene hans mens han gikk i syvende klasse, og bodde der til han var ferdig med videregående skole.

Vi kikket på barndomshjemmet under vår Silicon Valley-tur: En jevn strøm av turister stopper utenfor huset »

(Kilder: CNN, Time)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen