Steve Ballmer: – Jeg er en del av problemet
Teknofil
(Bilde: Dell / Flickr)

Steve Ballmer: – Jeg er en del av problemet

Microsofts avtroppende direktør innrømmer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, går som kjent av i løpet av neste år. Spekulasjonene om årsakene til avgangen har vært mange, men i et intervju med The Wall Street Journal nylig, avklarte Ballmer en rekke spørsmål.

Mens fratredelsen er frivillig, innrømmer den avtroppende lederen at styret bidro til et press om endringer i organisasjonen. I tillegg vedgår Ballmer at han er en del av problemet Microsoft befinner seg i, etter at de har havnet litt bakpå i konkurransen mot Apple og Google på mobilfronten.

Vanskelig å omstille

Ifølge intervjuet forteller Ballmer at bedriftskulturen i Microsoft, som han har vært med på å skape, er vanskelig å endre. Selv om han har ledet Microsoft til enorme fortjenester siden starten av 2000-tallet, er altså framtiden noe mer usikker med tanke på smarttelefoner, nettbrett og ha-på-dingser.

Ballmer har forsøkt å sette i gang en prosess der Microsofts ulike avdelinger skal jobbe tettere sammen enn tidligere, men det er ingen enkel oppgave å forandre en stor virksomhet som den amerikanske IT-giganten.

– Til syvende og sist må vi bryte mønsteret. Innse det, jeg er et mønster, skal Ballmer ha fortalt.

Ballmer har med andre ord innsett at han kan være i veien for en raskere omstilling av Microsoft, og mener at en ny sjef kan dytte Microsoft i riktigere retning raskere.

Mye moro med Ballmer:
Se de hysteriske Microsoft-videoene »

(Kilder: The Wall Street Journal via Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen