Sterke kontraster med Ricoh CX1
Teknofil

Sterke kontraster med Ricoh CX1

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Mens mange av kameraprodusentene nesten strør om seg med nye modeller denne våren, satser Ricoh alt på ett kamera. Selv om de er en av bransjens minste kameraprodusenter, overrasker de stadig med spennende modeller.

Vårens nyhet er Ricoh CX1, et kompaktkamera med mange kvaliteter man hittil bare har funnet på speilrefleksene. For eksempel hevder Ricoh at kameraet har et svært godt kontrastomfang på hele 12EV.

Også den tre tommer store LCD-skjermen er på høyde med mange profesjonelle speilreflekser, med vid betraktningsvinkel og 920 000 bildepunkter. Den er dessuten utstyrt med ripesikker overflate med belegg for antirefleks.

Kameraet har ellers mange likheter med forgjengeren R10, som 7,1 x zoomobjektiv med brennvidder tilsvarende 28-200 mm og lysstyrke på 3,3-5,2. Nærgrensen på makro er på 1 cm. CCD-bildebrikken er dessuten byttet ut med Hi-Speed CMOS som gir bildeoppløsning på 9 megapiksler.

En ny funksjon er alternativ fokus. Dette er en automatisk funksjon der syv opptak med forskjellig fokus blir tatt etter hverandre og lagret som stillbilder i én fil. Ricoh har også utviklet en ny sensor for måling av hvitbalanse som skal gi mer presise resultater.

Ricoh CX1 kan ellers by på 88 MB internminne, ansiktsgjenkjenning, motivprogrammer og videoopptak i VGA med 15 eller 30 bilder i sekundet.

Flere detaljer om Ricoh CX1 hos Digit.

Flere detaljer og spesifikasjoner får du hos Digit.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen