Test

Stereolyd med bevegelsesfrihet

Hodesettet består ganske enkelt av en plastbøyle som strekker seg fra øre til øre via bakhodet. På midten (i nakken) sitter batteriet og hovedbryteren. På høyre øre styrer du musikk av/på og spoler eller skifter kutt. På venstre øre er volumtaster og en knapp for å besvare/avslutte samtaler.  

På bilder har vi sett hodesettet med en rød stripe på innsiden. Settet vi har testet er imidlertid helt sort.

Hele settet veier bare 36 gram, omtrent som en solbrille. Utførelsen er robust, og settet er konstruert for å tåle både regnvær og svette. Det betyr også at du godt kan bruke det på stranda. Med S9 kan du bruke mobilen uten å måtte utsette den for sol, sand og sjøluft.

Batteriet er lite, men spiller like vel sammenhengende i 6 timer med stereolyd. Batteriet kan ikke byttes, så om du skal sykle Trondheim – Oslo er det smart å ta med Motorolas oppladbare lader i lomma. Om du dropper musikken kan du snakke i 7 timer på en ladning. 

Passform
Hodesettet er behagelig å ha på, og lydkvaliteten er grei. Ørepluggene stikker ikke så dypt inn i øret som på Sony Ericssons Walkman-plugger. Det gjør det enklere å høre omgivelseslyd. Det er en fordel om du ferdes utendørs, men en ulempe i treningsstudio eller på bussen, der du gjerne vil stenge andre lyder ute. 

Bassen blir heller ikke like kraftig når det lekker luft mellom plugg og øregang. Til gjengjeld beholder du kanskje hørselen noe lenger. Du kan trykke pluggene lenger inn i øret, men det er vanskelig uten samtidig å komme borti de ganske følsomme kontrollknappene. Pluggene vil også raskt gli ut igjen.

Faren for hørselsskader avhenger selvsagt av hvor høyt og hvor lenge du spiller. Volumet i S9 kan settes høyere enn de fleste øreleger setter pris på. 

Mobilsamtaler
Settet fungerer også bra til mobilsamtaler, til tross for at du får mikrofonen bak øret. Ved samtaler er det bare den venstre ørepluggen som er aktiv. Det er også på denne pluggen du finner svarknappen og volumkontrollene. Skrur du volumet opp for å høre samtalen bedre risikerer du å få en overraskelse når musikken vender tilbake etter endt samtale.

Settet virker med alle mobiltelefoner som har A2DP. Best lyd får du om du setter volumet på telefonen på topp og bruker volumkontrollen på hodesettet til å stille nivået dit du ønsker. Med lav effekt fra mobilen må hodesettet skrus opp, og vi opplever litt sus. 

Lettbrukt
Paringen er enkel – hold hovedbryteren inne noen sekunder mens settet er av. Når du slipper knappen lyser det blått, og paring kan begynne. Søk etter trådløse enheter, velg hodesettet (S9) og tast inn 0000 for å bekrefte. På enkelte mobiler kan du velge om du vil bruke hodesettet også som håndfri for mobilsamtaler, eller om du bare vil bruke stereoprofilen.

Til å begynne med savnet vi muligheten for å kunne korte inn bøylen noe. Ved å legge hodet godt bakover kommer bøylen ned i nakken, og ørepluggene skyves frem i øret. Men vi ble raskt vant med at bøylen var der, og opplevde ikke dette som noe problem. 

Anvendelig
Alt i alt er det lille og lette hodesettet både behagelig og anvendelig. For de store lydopplevelsene er skikkelige hodesett med kabel å foretrekke. Men i de fleste situasjoner vil S9 være et fullt brukbart og langt mer anvendelig alternativ. Dessuten ser du mer sporty ut enn med de tradisjonelle blåtannpluggene.

Settet vil trolig koste rundt 800 kroner når det om kort tid kommer i butikk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen