Stephen King slakter spillforbud

Stephen King er mest kjent for sine utallige spenningsromaner.

Men han er fullt oppdatert også når det gjelder digitale media.

Nå går han i bresjen for å verne om voldelige dataspill.

- Politikere er ikke fosterforeldre
I en kronikk i Entertainment Weekly går Stephen King hardt ut mot et nytt lovforslag som har blitt lagt frem i Massachusetts, USA. Lovforslaget fremmer at ingen under 18 år skal få kjøpe dataspill med innslag av vold.

Stephen King mener et slikt lovforslag både er overformynderi, udemokratisk og helt uten effekt.

- Ifølge lovforslaget så vil voldelige spill stilt på linje med pornografi og at de ikke har noen samfunnsverdi. Kritikerne hevder de kun eksisterer for at barn skal få oppleve hvordan det er å drepe. Hva som har en samfunnsverdi er et interessant spørsmål som kan diskuteres i timevis. Det som derimot gjør meg sint er når politikere tar på seg rollen som fosterforeldre. Resultatet av slike tiltak er som oftest katastrofale, for ikke å nevne udemokratiske, skriver King i sin kronikk i Entertainment Weekly.


17-åringer i Massachusetts vil ikke kunne kjøpe spill som Call of Duty 4 om lovforslaget blir vedtatt.

Stephen King skriver videre at barn og unge uansett får tak i voldelig materiale om de ønsker det. En lov nedsatt av politikere vil ikke gjøre mye fra eller til.

Kritikerne ser ikke ekte problemer
Om noen skal ta ansvar for barnas stimulanser så er det foreldrene selv mener King. Han mener ansvarlige foreldre som engasjerer seg i barnas aktiviteter og som våger å si nei, fungerer langt bedre enn en lov tredd ned over barnas hode av ukjente politikere.

King påpeker ikke minst at hysteriet rundt vold i populærkultur når hysteriske proporsjoner. Han mener det er altfor lett å skylde på slik påvirkning når tragedier med ungdommer og barn skjer. King selv mener heller at den amerikanske våpenloven bør vurderes.

- Det var enkelt for kritikere å hevde - uriktig viste det seg - at Cho Seung-Hui (drapsmannen fra Virginia Tech) var fan av Counter-Strike. Jeg skulle bare for guds skyld ønske at lovgiverne var like ivrige på å påpeke at denne gærningen ikke hadde problemer med å skaffe seg et 9mm semiautomatisk våpen. Hadde han kun hatt et plastikkvåpen som i videospillene ville han ikke engang hatt muligheten til å drepe seg selv, skriver King.

Lovforslaget, som ble lagt frem i mars, er fortsatt til behandling.

Les også:
Sex og vold i GTA IV
.
Spillene vi venter på
.
Nettspill er piratvirksomhet
.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen