Stenger fabrikk på grunn av tsunamien

Igår ble det kjent at kameragiganten, som har sitt hovedkvarter i Japan, stenger sin fabrikk i Sendaiområdet grunnet kaoset som har preget landet etter jordskjelvet og tsunamien sist fredag. Akam kunne rapportere om at ingen av kameraprodusentene ble direkte rammet av jordskjelvet, likevel velger Nikon å stenge sin produksjon med ummiddelbar virkning, melder Amatheur Photografer.

Etter jordskjelvkaoset som har preget landet de siste dagene, velger Nikon å stenge sin fabrikk i Sendaiområdet med ummidelbar virkning.
Etter jordskjelvkaoset som har preget landet de siste dagene, velger Nikon å stenge sin fabrikk i Sendaiområdet med ummidelbar virkning.

Det var igår kveld at selskapet bekreftet at noen av deres ansatte var berørt av tsunamien. Kameraprodusenten vil bruke tiden fremover på å samle informasjon om hvordan det går med de ansattes familier.

– Vi har ikke rapportert om dødsfall eller alvorlige skader på de ansatte så langt, men vi er forpliktet til å undersøke eventuelle personskader, sier en talskvinne for kameragiganten til Amateur Photographer.

Nikon anlegget som legges ned, har adresse på Natori i Sendai. Denne fabrikken har laget kameraer som D3S, D3X, D700 og F6, og har vært i drift siden 1971. Fabrikken skal ha i overkant av 500 faste ansatte, ifølge Amateur Photographer.

– Vi har stoppet all produksjon der og fortsetter å vurdere ytterligere detaljer av skadene på de ansatte, har Nikon sagt i en presseuttalelse.

Det er foreløpig uklart når driften vil kunne gjennoptas.

– Vi kan ikke annonsere hvor raskt produksjone vil begynne igjen på grunn av det som har skjedd de siste dagene, er alt Nikon har å si.

Samtidig som Nikon nå stopper sin produksjon i Sendaiområdet, fortsetter Canon å være ute av drift siden de stengte sin objektiv-fabrikk sist fredag. Canons fabrikk ligger nærmere katastrofeområdet og kunne rapportere om flere alvorlige personskader som følge av jordskjelvet.

Canons fabrikk vil være stengt i over en måned, melder Amateur Photographer. Canon har også donert 300 millioner Yen for å støtte arbeidet etter katastrofen.

Les også: Kameraprodusenter rammet av tsunamien

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen