Test

Stemningsskapende skyvemobil

Testresultater

Sony Ericsson S500i

Positive ting Enorm batterikapasitet, liten og lekker, gode taster, bra skjerm, EDGE, stereo Bluetooth.
Negative ting Ikke 3G, ikke FM-radio, passer ikke med tilbehør for bunnfeste.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Sony Ericsson S500i

Positive ting Enorm batterikapasitet, liten og lekker, gode taster, bra skjerm, EDGE, stereo Bluetooth.
Negative ting Ikke 3G, ikke FM-radio, passer ikke med tilbehør for bunnfeste.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Sony Ericssons første skyvemodell, S500i er en pen mobiltelefon. Foreløpig finnes den i en farge selskapet kaller Spring Yellow, men som i våre øyne er en slags lys gullfarge. Senere kommer den også i en sort variant med grønne taster. 

For den pratsomme
S500 er mobiltelefonen for den taletrengte, med en oppgitt taletid på hele 9 timer. Med standbytid på opp til 370 timer vil de fleste slippe unna med å lade mobilen en til to ganger i uka. Du skal lete lenge etter en mobiltelefon som er i nærheten av å matche denne på batterikapasitet.

Telefonens skyvemekanisme er presis og god. Tastene er gode, og små ”kuler” skiller tastene fra hverandre. Har du store fingre kan den nederste tastrekken vær litt smal, på grunn av forhøyningen nederst på mobilen. Også navigasjonstasten er utstyrt med en forhøyning i ytterkant, men denne er ikke i veien når vi skal bruke tasten.

Skjermen har store tall sort på hvitt, og den høye oppløsningen gjør dem lette å lese. 

Sanselig
Sony Ericsson har lagt mye arbeid i å skape en mobiltelefon som appellerer til sansene. Tastene er lekkert utformet, fargene godt avstemt og telefonen har fått lyseffekter som skal skape harmoni, snarere enn å blinke som på et tivoli. Lyseffekten kan du skru helt av for å spare strøm, men batterikapasiteten på S500 er så god at vi unner oss den lille gleden. Også de animerte temaene er lekkert utført.

Ellers kjenner vi igjen menyene fra tidligere Sony Ericssonmodeller.

Kameraet har 2 megapiksler oppløsning, men mangler autofokus. Det er heller ikke noe fotolys på S500i. Bildene du tar er gode nok til meldinger og blogg, men er du interessert i å samle dem i album bør du nok satse på en mer rendyrket kameramobil.

Skjermen er 2” stor, har en oppløsning på 240x320 punkter og fargedybde på 256.000 farger. Vi opplever den som stor og klar, også i sollys. 

Middelklasse
S500i er ingen toppmodell, og mangler blant annet FM-radio og 3G. Med 14 MB minne er den heller ikke noen utpreget MP3-spiller, selv om du kan øke minnet med M2-kort. Det følger med stereo håndfrisett, men dette er av den enkle typen uten særlig god lyd. Det er ikke med overgang til 3,5mm, men telefonen støtter trådløs stereo over Bluetooth (A2DP). Vårt testeksemplar kom uten minnekort, så dette måtte vi kjøpe selv.

Telefonen har to spill – Brain Juice og Lumines. Brain Juice gir deg telleoppgaver du skal løse på kortest mulig tid. Programmet er en hjernetrimmer, og påberoper seg å kunne beregne din hjernekapasitet målt i watt. Siden fører den blant annet statistikk over din fremgang.

Lumines er en Tetrisvariant. 

Ikke rimeligst
Alt i alt er S500i en liten lett og lekker mobiltelefon, som med sin gode design ganske sikkert vil finne mange tilhengere. Selv om S500i er en relativt rimelig mobiltelefon, så kan du få smartmobiler med 3G til samme pris. Det bør være et tankekors for Sony Ericsson. 

Men vi er ganske overbevist om at mange bryr seg så lite om 3G og smarte operativsystemer at de like gjerne kjøper mobiltelefonen. De blir neppe skuffet.

Her kan du laste ned brukerhåndboken for S500i i norsk utgave og engelsk utgave .

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen