Noe for heimkunnskapen? Denne simulatoren gir deg ansvaret for digital biff og grønnsaker. (Bilde: DigInfo TV)

Steke-simulator hjelper deg å få biffen perfekt

Bli en mesterkokk med dette oppfinnsomme systemet.

Har du hjerte til å ødelegge (ja, du kommer til å svi dem) masse herlige råvarer på veien mot å bli en mesterkokk på høyde med Eyvind Hellstrøm og Gordon Ramsay?

Nå er den fysiske prøvingen og feilingens tid omme, med denne oppfinnelsen fra Japan. Den navnløse innretningen beskrives som en «steke-simulator», og er et fiffig system som lar deg se gjennom en skjerm på digitale utgaver av biff og tilbehør i en stekepanne.

Ved hjelp av litt taktil feedback, får du også følelsen av å rote rundt med ingrediensene på stekepannen. Dette løses tilsynelatende ved å feste tråder fra noen sensorer til stekepannen.

Samtidig regner datamaskiner ut hvor høy temperaturen er og hvordan dette påvirker de digitale matvarene – du får derfor se visuelle endringer på «matvarene» som er under tilberedning.

Hjelp i heimen

– Vi vil gjerne utvikle systemet videre, slik at det hjelper til med matlagingen hjemme, sier en av utviklerne i videoen nedenfor. Han fortsetter: – Systemet kan hjelpe deg med å få maten til å smake enda bedre.

Systemet er fremdeles litt for digert, klumpete og upraktisk til å bare installere over komfyren hjemme, men med tiden vil det nok få en akseptabel løsning.

(Kilde: DigInfo TV)

Sjekk ut systemet i denne videoen på YouTube:


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen